Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Tapio Tammisesta alle 19-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja

Salibandyliitto

Tapio Tammisesta alle 19-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2016 klo 14:32
Julkaisija: Salibandyliitto

Tapio TamminenAlle 19-vuotiaiden tyttöjen salibandymaajoukkueen valmennusjohto on valittu. Päävalmentajan tehtävät ottaa vastaan Tapio Tamminen.

Tapio "Topi" Tamminen tunnetaan salibandyn valmentajapiireissä erittäin hyvin. Hän on ollut lajivalmennuksessa mukana 1990-luvun alkupuolelta lähtien ja lukeutuu suomalaisen salibandyvalmennuksen uranuurtajiin.

Alku tapahtui aikanaan valmentajana Salibandyliigassa, mutta parhaiten Tammisen kädenjälki on näkynyt valmennuskoulutuksen puolella. Lukuisat nykyiset huippuvalmentajat ovat olleet hänen vetämillään kursseilla. Tamminen on vastannut myös salibandyn maalivahtivalmennuksen koulutusmateriaaleista.  

Maalivahtivalmentajana hän on kuulunut neljän miesten MM-joukkueen taustatiimiin ja U19-poikien mukana hän on kokenut viidet MM-kisat.

Hieman yllättäen vasta nyt pitkän päivätyön huippusalibandyn parissa tehnyt Tamminen, 56, on ensimmäistä kertaa ikäluokkamaajoukkueen päävalmentajana ja tyttösalibandyn puolella.

- Itselläni oli ajatus, että kun mies- ja poikamaajoukkueiden kanssa on tullut toimittua pitkään, niin jotain annettavaa voisi olla tyttösalibandyllekin ja toki tässä tulee vaihtelua ammatillisesti minullekin, Tamminen kertoo.

Millaisia asioita tuot mukanasi U19-maajoukkueen valmennukseen ?

- Rohkeutta, uskallusta ja pelaajaläheistä toimintaa. Kun nuorten urheilijoiden kanssa toimitaan, niin haluan auttaa heitä kaivamaan esiin rajojaan, hän tiivistää.

Avukseen Tamminen saa Tiina Röningin ja Kari Saukkosen. Röning toimii 2000-syntyneiden tyttöjen ikäluokkavalmentajana ja Saukkonen samassa tehtävässä 1999-syntyneiden osalta. Joukkueenjohtajana aloittaa Tapio Hämeen-Anttila.

Kaikkien tehtäviinsä nimettyjen sopimukset ovat 2+2-vuotisia ja alkavat 1. syyskuuta 2016.

Liitetiedostot

Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka sarjoihin osallistuu yli 50 000 pelaajaa. Salibandya ja sählyä harrastaa Suomessa n. 400 000 henkilöä.

Seuraa meitä: floorball.fi | facebook | twitter | instagram

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs