Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suositus lasten liikunnan harjoitusvuoroihin

Lappeenrannan kaupunki

Suositus lasten liikunnan harjoitusvuoroihin

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2016 klo 08:41
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan hyvinvointityöryhmä haluaa kiinnittää huomiota lasten ja nuorten liikuntaharrastuksien ajankohtaan. Hyvinvointityöryhmä suosittelee yleisenä ohjeena, että urheiluseurat pääsääntöisesti jakaisivat liikuntatoimen myöntämät salivuorot siten, että alle 16-vuotiaiden lasten harjoitusvuorot päättyisivät viimeistään kello 20.30. Lapset ja nuoret tarvitsevat riittävästi unta ja lepoa kasvun, kehityksen ja jaksamisen kannalta. 

Liikunnan oikea ajoitus ennen nukkumaan menoa on tärkeä, sillä kuormittava liikunta juuri ennen nukkumaanmenoa haittaa nukahtamista ja heikentää unen laatua. Jos nuorten nukkumaanmeno viivästyy myöhäisten harjoitusten takia, jää yöuni liian lyhyeksi. Väsymys näkyy keskittymiskyvyn puutteena, ärtyisyytenä ja oppimisvaikeuksina. Väsymys heikentää myös urheilusuoritusta ja lisää loukkaantumisriskiä. 

Lappeenrannassa on noin 120 liikuntaseuraa, jotka järjestävät monipuolista liikuntatoimintaa kaiken ikäisille. Säännöllistä nuorisotoimintaa järjestetään noin 50 liikuntaseurassa. Lappeenrannassa sisäliikuntapaikkojen määrä on rajallinen ja se aiheuttaa haasteita lasten ja nuorten harjoitusvuorojen sijoittamiseen. Erityisesti salibandyn, jääkiekon, jalkapallon, koripallon, uinnin, eri kamppailulajien ja naisvoimistelun liikuntaseuroilla on paljon nuoria harrastajia ja osa lasten harjoitusajoista sijoittuu myöhäiseen kello 20 jälkeiseen aikaan. 

Lappeenrannan liikuntatoimi jakaa liikuntatilojen harjoitusvuorot seuroille ja seurat tekevät sisäisesti harjoitusvuorojen jaot eri ryhmien kesken, parhaaksi katsomallaan tavalla. Osa liikuntaseuroista jakaa myös myöhäisiä harjoitteluvuoroja lapsille ja nuorille. Seurojen toimintaa selittää osin se, että harrastajia sekä joukkueita on paljon ja hyviä harjoitusaikoja ei ole tarjota riittävästi. Osalla seuroista on SM-sarjan aikuisjoukkueita, jotka vaativat hyviä aikoja toiminnoilleen. 

Lisätietoja

Hyvinvointityöryhmän jäsen
Liikuntasihteeri Aija Rautio, puh. 040 513 8140
aija.rautio@lappeenranta.fi

Liikuntatilojen harjoitusvuorojen varaukset
Liikuntasihteeri Petri Ruotsalainen, puh. 040 846 1678
petri.ruotsalainen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs