Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomen taekwondojoukkueelle kaksi kultaa ja pronssi European Universities Gamesista

Suomen Taekwondoliitto ry

Suomen taekwondojoukkueelle kaksi kultaa ja pronssi European Universities Gamesista

Tiedote.
Julkaistu: 26.07.2016 klo 17:07
Julkaisija: Suomen Taekwondoliitto ry

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa

European Universities Games oli taekwondon osalta suomalaisille juhlaa, kun Frans Salmi toi kotiin kaksi kultamitalia ja Tanja Pasanen pronssia. Kroatian Zagrebissa ja Rijekassa 12.-25.7. järjestetty 3rd European Universities Games keräsi yhteen opiskelijaurheilijoita 21 lajista.

Taekwondon osuus alkoi lauantaina 23.7. liikesarjakilpailulla. Alle 30-vuotiaiden miesten hallitseva Euroopan mestari, turkulainen Frans Salmi voitti ylivoimaisesti sekä miesten Recognized-yksilösarjan että Freestyle-sarjan. Recognized-sarjoissa kilpailijat pyrkivät suorittamaan mahdollisimman puhtaasti ja voimakkaasti ennalta määrättyjä liikesarjoja. Freestyle-sarjoissa kilpailijat suorittavat vapaan ohjelman musiikin tahdissa.

Naisten puolella helsinkiläinen Essi Labart sijoittui naisten Recognized-yksilösarjassa viidenneksi. Sijoitus on Labartin tähänastisen uran paras.

Sunnuntaina 24.7. taekwondokilpailu jatkui ottelulla. Naisten alle 62-kiloisissa Emily Mikkonen sijoittui viidenneksi. Mikkonen voitti saksalaisen pistein 5-4 ja ranskalaisen ylivoimaisesti 17-5, mutta joutui taipumaan espanjalaiselle lukemin 2-7 ja itävaltalaiselle 1-11.

Miesten alle 63-kiloisissa turkulainen Olli Siltanen sijoittui yhdeksänneksi. Siltanen voitti valko-venäläisen pistein 8-6, mutta joutui tunnustamaan kroatialaisen paremmaksi lukemin 6-10 ja portugalilaisen pistein 1-13.

Maanantaina 25.7. Suomen mitalisaalis kasvoi, kun turkulainen Tanja Pasanen otteli naisten alle 53-kiloisissa pronssille. Pasanen voitti itävaltalaisen pistein 2-0, slovenialaisen 8-4 ja jatkoajalla tasapisteistä 3-3 unkarilaisen, mutta joutui taipumaan kahdesti kaksois-cup-kaaviolla käydyssä kilpailussa kroatialaiselle pistein 1-7 ja 0-5. Kroatialainen voitti lopulta koko sarjan.

Frans Salmen ja Essi Labartin seuraava suuri koitos ovat 29.9.-2.10. Prun pääkaupungissa Limassa järjestettävät liikesarjojen maailmanmestaruuskilpailut. Ottelijoille seuraavat arvokilpailut ovat ensi vuoden puolella.

Liitetiedostot

Taekwondo on olympialaji, joka tarjoaa kansainvälisestä kilpaurheilusta kiinnostuneille lähes rajattomat kehitysmahdollisuudet. Taekwondo on samalla myös perinteinen kamppailulaji, itsepuolustuslaji ja kuntoliikuntamuoto. Laji tarjoaa erittäin monipuolisen ja haastavan harrastuksen, jota kaiken ikäiset voivat harjoitella omien tavoitteiden ja kiinnostuksen mukaisesti. Taekwondossa on neljä osa-aluetta: ottelu, liikesarjat, itsepuolustus ja murskaus.

www.suomentaekwondoliitto.fi
office@taekwondo.fi
p.0400 519 531 (pääsihteeri Tatu Iivanainen)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs