Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomen naisille ei paikkoja olympialaisten jatkokarsintaan

Suomen Voimisteluliitto

Suomen naisille ei paikkoja olympialaisten jatkokarsintaan

Tiedote.
Julkaistu: 25.10.2015 klo 12:18
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Virheet maksoivat naisten telinevoimistelun MM-edustajille jatkopaikat Rion karsintoihin. Historian suurimpien MM-kilpailujen kaksipäiväisen karsinnan taso oli äärimmäisen kova. Annika Urvikon lopullinen sijoitus oli 136. ja Monica Sileonin 143. Ottelun tekijöitä oli yhteensä 191.

Suomalaislaskelmien mukaan viimeinen Test Event -paikka näyttää menevän Islantiin Irina Sazonovalle, jonka sijoitus oli 98. Kansainvälinen Voimisteluliitto FIG julkaisee virallisen listan lähipäivinä.

Pohjoismaista kaksi paikkaa Test Eventiin sai alustavien laskelmien mukaan Ruotsi.

Karsinnan ykkönen ottelussa oli jälleen Yhdysvaltain Simone Biles, joka on urallaan voittanut ottelun MM-kultaa vuosina 2013 ja 2014. Toisena on Sveitsin Giulia Steingruber ja kolmantena USA:n Gabrielle Douglas. Yhdysvallat oli myös joukkuekarsinnan kärjessä. Venäjä on toisena ja Iso-Britannia kolmantena.

MM-kilpailut jatkuvat tänään sunnuntaina miesten karsinnalla. Suomen miehet, Oskar Kirmes, Heikki Niva ja Tomi Tuuha, kilpailevat maanantaina. Tiistaina on vuorossa naisten joukkuefinaali ja keskiviikkona miesten. Torstaina ja perjantaina voimistellaan otteluiden finaalit, ja tulevana viikonloppuna on vuorossa telinefinaalit.

Kilpailujen tulossivu

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs