Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomalaispujottelijoilla jäi parannettavaa Levin Eurooppa-cupiin

Ski Sport Finland

Suomalaispujottelijoilla jäi parannettavaa Levin Eurooppa-cupiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2014 klo 15:32
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon maailmancupin pujottelukauden avauksessa Levillä sunnuntaina eivät suomalaismiehet juhlineet. Kovista ennakkoasetelmista huolimatta laskijoita ei maailmancupin pisteille saatu.

 Parhaalla lähtönumerolla suomalaisista rinteeseen starttasi Santeri Paloniemi, joka selvisi radalla jyrkän osuuden alkuosaan saakka.

– Lähdin aggresiivisesti ja tosissaan polkemaan rinteen yläosassa, joka myös onnistui aika hyvin. Siihen asti mihin radalla pääsin oli ihan fyysistä suorittamista. Jyrkkä tuli aika nopeasti ja siinä yksi käännös liian suoraan, Paloniemi kertasi maalialueella.

Muista suomalaisista radan varteen jäivät Paloniemen lisäksi Max Luukko ja Arttu Niemelä. Tuloslistalla korkeimmalle selvisi Joonas Räsänen 44. sijan myötä (+2.50). Seuraavina olivat 50. sijoittunut Juho Dahl (+2.71) ja 65. Jens Henttinen (+4.44). 

Vastuuvalmentaja Janne Haarala ei ollut järin tyytyväinen kärkilaskijoiden virheisiin, mutta löysi myös positiivista joukkueen tekemisestä.

– Kuten väliajat kertoi Santeri oli ihan hyvä radan yläosassa, mutta kyllä maailmancupit jyrkällä osuudella voitetaan. Sama koskee Jensiä, joka on laskenut harjoituksissa hyvin jyrkkää. Tänään sattui molemmille laskijoille junioritason virheitä jyrkällä osuudella. 

– Sen virheen jälkeen minkä Jens teki jyrkällä tuli loppuosa radasta hyvää kyytiä, mutta tuollaisissa olosuhteissa ei virheitä kärsi tehdä. Tänään niitä tuli liikaa ja seuraavissa kisoissa pitää pystyä parempaan suoritukseen.

Vaikka kokonaisuudessaan tulos oli valmennusjohdolle pettymys, löytyi joukkueen tekemisestä myös hyvää.

– Muutamat urheilijat suorittivat tänään ihan tasollaan. Varmasti tuli kaikille hyvää kokemusta ja Jensilläkään ei ole vielä montaa starttia maailmancupissa alla, joten tämä oli hyvä kokemus hänellekin, Haarala summasi ja suuntasi katseet jo ensi viikon Eurooppa-cupiin.

– Jos nyt on joukkueella hieman hapanta naamaa, niin ensi viikonloppuna se voi olla täysin toisessa asennossa, kun aletaan laskemaan Eurooppa-cupia samassa rinteessä, Haarala ennakoi.

Miesten maailmancupin avauspujottelun voittoon laski Norjan Henrik Kristoffersen, joka onnistui nousemaan kärkipaikkaa ensimmäisen laskun jälkeen pitäneen Itävallan Marcel Hirscherin ohitse toisen kierroksen nappilaskulla. Hirscherin jälkeen kolmanneksi laski Saksan Felix Neureuther.

Ensi viikolla Levillä lasketaan kaksi Eurooppa-cupin suurpujottelua torstaina ja perjantaina sekä kaksi pujottelua lauantaina ja sunnuntaina. Kilpailut lasketaan Levi Black rinteessä ja ensimmäinen kierros käynnistyy päivittäin kello 10 ja toinen kierros klo 13.

Tulokset osoitteessa: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=78852

Liitetiedostot

Suomen joukkueen mediayhteyshenkilö Eurooppa-cupissa ja lisätietoja: Tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs