Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomalaiskolmikko loistaa Saksan liigassa

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Suomalaiskolmikko loistaa Saksan liigassa

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2016 klo 14:00
Julkaisija: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Santeri Inkisen, Micky Kyein ja Sebastien Sagnen edustama Dresden Monarchs sijoittui amerikkalaisen jalkapallon Saksan liigan, GFL:n, runkosarjassa pohjoislohkossa toiseksi ja valmistautuu viikonloppuna pelattavaan puolivälieräotteluun Saarlandia vastaan ennakkosuosikkina. Suomalainen maajoukkuekolmikko on ollut näkyvässä roolissa läpi koko runkosarjan.

Laitahyökkääjät Sagne ja Kyei etenivät kiinniotoillaan kumpikin yli 1 000 jaardia ja tekivät molemmat lähes 20 maalia eli touchdownia. Sagne teki lisäksi yhden touchdownin aloituspotkun palautuksesta ja Kyei lentopotkusta. Kumpikin suomalaispelaajista kuului GFL:n kiinniottotilaston kärkikymmenikköön.

Pelinrakentaja Brandon Connetten johdolla Monarchsilla on ollut koko liigan tehokkain hyökkäys, sillä dresdeniläiset ovat tehneet eniten pisteitä ja edenneet eniten jaardeja. Kyei ja Sagne ovat kopanneet heittojaardeista kahdestaan lähes puolet.

– Brandon on aivan huikea pelinrakentaja, joka luottaa 100-prosenttisesti jokaiseen laitahyökkääjään, Sagne sanoo. – Ja kun olemme kaikki hyökkäyksessä samalla sivulla niin tässä on tulos.

Kulmapuolustaja Santeri Inkinen kuului koko runkosarjan ajan Monarchsin avauskokoonpanoon ja oli joukkueensa kärkinimi heittopuolustuksessa. Syötönkatkoja Inkiselle tilastoitiin yhteensä neljä.

Monarchsin australialainen päävalmentaja John Leijten kehuu tyytyväisenä suomalaisiaan.

– He ovat olleet meille loistavia hankintoja. Kaikki kolme ovat nöyriä, työtä pelkäämättömiä pelaajia. Sagne ja Kyei harjoittelivat Connetten paljon jo ennen kauden alkua ja se näkyy nyt, Leijten toteaa.

Sunnuntaina Monarchs kohtaa kotikentällään etelälohkossa kolmanneksi sijoittuneen Saarland Hurricanesin. Saksan mestaruus ratkeaa lauantaina 8. lokakuuta Berliinissä pelattavassa loppuottelussa.

Kuvassa Sebastien Sagne pallon kanssa.

Kuva: Birgit Kra

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on perustettu vuonna 1979. Sen päätehtävänä on järjestää ja hallinnoida amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kilpailu- ja harrastustoimintaa Suomessa. http://www.sajl.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs