Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Speden sukulainen kuvaa elokuvaa painimolskilla

Turun ammattikorkeakoulu

Speden sukulainen kuvaa elokuvaa painimolskilla

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 12:01
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Jorma Pasanen, 69, matkaa viimeistä kertaa elämässään painin maailmanmestaruuskisoihin Kreikkaan. Painimisesta jo viisivuotiaana tarpeekseen saanut tytär Eveliina, 25, ryhtyy valmentamaan isäänsä. Tuloksena on raikkaan tuulahduksen urheiluelokuvien genreen tuova Painiunelmia-dokumentti.

Elokuvan ohjaavan ja käsikirjoittavan Eveliina Pasasen mukaan perinteisiä urheiluelokuvia tehdään kyllä tämän tästä, mutta nyt mukana on myös uusia elementtejä.

  – Painiunelmia on näyttämö sukupolvien väliselle kuilulle, sen ylittämiselle ja vanhenemiselle. Tämä on urheiluelokuva, jossa painitaan ihan muiden asioiden kanssa, luonnehtii Pasanen.

Ensi-iltansa keväällä 2016 saava elokuva on sydämellisen huumorin ja draaman täyteinen matka kovien treenien ja harjoitusotteluiden kautta painin sydänmaille Pyhäjärvelle, sekä sieltä edelleen lokakuussa järjestettäviin veteraanien maailmanmestaruuskisoihin Ateenaan. Dokumentti on samalla Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa elokuvaa opiskelevan Eveliina Pasasen opinnäytetyö.

  – Mielenkiintoisen elokuvasta tekee lähtöasetelma: Eveliina ei harrasta painia eikä tiedä lajista käytännössä mitään. Elokuvaidean keksittyään hän käveli kirjastoon lainaamaan painikirjoja, ihmetteli lajiin kuuluvia hassun näköisiä liikkeitä ja lähetti niistä kuvia nauruun purskahtaen, kertoo elokuvan tuottaja, muun työryhmän tavoin itsekin Turun AMK:ssa opiskeleva Pauliina Kuikka.

Erilaiset painiunelmat

Painiunelmia-dokumenttiprojektin tarkoituksena on tarjota katsojalle kierolla tavalla sympaattinen, täysillä eteenpäin jyskyttävä ja elämänmakuinen kokemus.

  – Ensimmäiset mielikuvani painista ovat tosi epämiellyttäviä, näin suoraan sanottuna. Se oli sellaista pakkopullaa. En ehkä ymmärtänyt koko lajin ideaa ja lopetin liian aikaisin. Onhan siinä jotain todella kieroa, että nyt minä kuvittelen voivani ryhtyä valmentamaan isääni, naurahtaa sukua elokuvalegenda Spede Pasaselle oleva Eveliina.

Elokuva on isän ja tyttären välinen taisto. Isä toteuttaa painiunelmaansa osallistuen kolmannen kerran veteraanien MM-kisoihin haaveenaan kirkkain mitali. Tyttären unelmana on saada lapsuuden menetetyt yhteiset isä-tytär-hetket painimolskilla takaisin. Onnistuuko Eveliina siinä, missä meritoitunut valmentajaisä aikanaan tyttärensä kohdalla epäonnistui: painikipinän luomisessa?

 

Elokuvan Facebook-sivu: http://on.fb.me/1LHJf16

 

Lisätiedot:

Eveliina Pasanen, ohjaaja ja käsikirjoittaja

eveliinamapasanen@gmail.com

puh. 044 338 2653

 

Pauliina Kuikka, tuottaja

kuikka.pauliina@gmail.com

puh. 040 411 1050

 

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #Excellence in Action

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs