Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Santeri Paloniemi 17. pujottelun Eurooppa-cupin avauksessa Levillä

Ski Sport Finland

Santeri Paloniemi 17. pujottelun Eurooppa-cupin avauksessa Levillä

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2014 klo 15:16
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon Eurooppa-cupin tekniikkalajien avausviikolla Levillä oli vuorossa lauantaina kauden ensimmäinen pujottelu. Kilpailu keräsi nimekkään osallistujalistan useiden joukkueiden jäädessä Leville suoraan viime viikon maailmancupista.

Päivän voittaja oli Norjan Sebastian Foss Solevaag, joka kellotti yhteisajan 1:46.19. Toiseksi tullut Sveitsin Justin Murisier jäi norjalaiselle 0.85 sekuntia ja kolmanneksi laskenut Venäjän Alexander Khoroshilov 0.96 sekuntia.

Suomalaisista Eurooppa-cupin pisteille laski Santeri Paloniemi, joka oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 25. sijalla. Toisella kierroksella Paloniemi laski 14. nopeimman ajan, joka nosti hänet lopputuloksissa 17. sijalle. Muista suomalaisista vain Jens Henttinen laski mukaan toiselle kierrokselle, lopputuloksissa espoolainen oli 42.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella maaliin laskenut Paloniemi ei ollut tulokseen tyytyväinen, mutta löysi hyvää tekemistä erityisesti yläosan tasaiselta.

– Tasaisella oli aggressiivista ja hyvää tekemistä, mutta epäonnistuin lähes jokaisessa kummun ylityksessä ensimmäisellä kierroksella. Se näkyi aika paljon kierroksen loppuajassa. Toisen kierroksen lasku oli kokonaisuutena parempi ja en jäänyt niin paljoa kärjelle sillä laskulla, kuusamolainen kommentoi kilpailun jälkeen.

Myös resepti oli nuorelle urheilijalle selvä, miten sunnuntain kilpailussa taistellaan kärkissijoista.

– Jyrkälle pätkälle pitää saada lisää riskinottoa. Meno ei ollut aivan yhtä aggressiivista kuin viikko sitten maailmancupissa ja sen vuoksi pääsin maalin tänään. Ei ole oikein treeneissäkään tuo jyrkkä toiminut ja siihen pitää löytää rohkeampaa tekemistä, Paloniemi mietti.

– Jyrkällä vedän liian pitkällä paineella ja näin jäisellä pinnalla se ei oikein tahdo toimia. Pitää terävämmin potkia ja lyhentää painetta, niin saa suksen pitämään paremmin ja pääsee nopeammin maaliin.

Sunnuntaina Levillä lasketaan toinen pujottelun Eurooppa-cupin kilpailu. Kilpailu käynnistyy Levi Black rinteessä klo 10 ja toinen kierros klo 13.

Tulokset ja tulosseuranta: www.skisport.fi/live

Liitetiedostot

Lisätietoja ja mediayhteyshenkilö: Tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs