Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Sami Säkkinen taituroi neljänneksi ski slopestylen maailmancupissa Park Cityssä

Ski Sport Finland

Sami Säkkinen taituroi neljänneksi ski slopestylen maailmancupissa Park Cityssä

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2015 klo 07:24
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon ski slopestylen maailmancupin avauskilpailun finaalit laskettiin perjantain ja lauantain välisenä yönä Yhdysvaltojen Park Cityssä. Kovatasoiset kymmenen laskijan finaalit huipentuivat viimeisen laskijan esittämään voittolaskuun ja tulos oli myös suomalaisille hyvä, Sami Säkkisen kiilatessa mukaan taisteluun kärkisijoista.

Kahden ensimmäisen laskukierroksen jälkeen kilpailun kärkipaikalla komeili Sami Säkkinen, joka kirjautti toisella laskulla 87 pistettä. Säkkinen piti kärkipaikkaa kolmannen kierroksen viimeisiin laskijoihin saakka, mutta tällä kertaa vahvat USA:n laskijat olivat kovempia ja onnistuivat kiilaamaan kuusamolaisen edelle ja tiputtamaan hänet lopputuloksissa neljänneksi.

Kolmanneksi kilpailussa nousi USA;n Gus Kenworthy, joka laski viimeisella laskulla pisteet 87. Toiselle sijalle 90 pisteellä arvostettiin USA:n Mcrae Williams ja voittoon laski, myös karsinnoissa ykkössijalle arvostettu USA:n olympiavoittaja Joss Christensen, jonka voittopisteet olivat 92.00.

– Kaikki viisi kisalaskua näissä kisoissa onnistuneesti, siitä pitää olla fiiliksissa, kilpailussa pisteet 74,80, 87 ja 77.80 laskenut Säkkinen totesi.

– Tein sen laskun minkä halusinkin, mutta isot pojat veti tänään vain pikkuisen paremmin, Säkkinen kommentoi neljättä sijaa.

Myös valmentaja Tomi Uuniemi oli tyytyväinen suojattinsa laskuun ja sijoitukseen.

– Kyllähän tänään kirjoitettiin uusi sivu freestylen historiaan Suomessa. Tänään oli paikalla koko maailman kärkilaskijat, mutta kylmän viileästi Sami jätti isoja päänahkoja selän taakse. Loistava tulos ja vielä hienompaa nähdä, että mies ylipäätään laskee vaikean selkävamman jälkeen, Uuniemi muistutti.

– Palkintokoroke ei ollut kaukana tänään, joten tästä jäi sopivasti nälkää seuraavaan osakilpailuun Sveitsiin, Uuniemi jatkoi.

Ski slopestylen maailmancupin seuraavat kilpailut lasketaan Sveitsin Silvaplanassa. Karsinnat lasketaan 13.3. ja finaalit 14.3. Ski halfpipen maailmancupissa seuraava osakilpailu on Ranskan Tignesissä, karsinnat 11.3. ja finaalit 12.3.

Tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/FS/8378/2015FS8378FRL.pdf

Mediayhteyshenkilö: Valmentaja Tomi Uuniemi, puh: +358 40 966253 

Liitetiedostot

Lisätietoja:

Jussi Väätäinen
tuottaja

Ski Sport Finland ry
Äyritie 12 C
FI-01510 Vantaa
FINLAND

tel. +358 45 120 9920
e-mail: jussi.vaatainen@skisport.fi

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.youtube.com/user/SkiSportFinlandTV
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs