Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Sää teki kauden avauksesta lähes mahdottoman - Tonteri paras suomalainen

Lumilautaliitto

Sää teki kauden avauksesta lähes mahdottoman - Tonteri paras suomalainen

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2015 klo 12:30
Julkaisija: Lumilautaliitto

Australiassa Perisherissä kisattiin The Mile High -slopestylekilpailu, joka sumun, vesisateen ja lumimyrskyn vuoksi oli jäädä kokonaan laskematta. Kisa oli World Snowboard Tourin kauden avaus. International-tason kilpailuun oli ilmoittautunut ennakkoon maailman kärkilaskijat, mutta usea jätti hankalan sään vuoksi laskematta. Kisan paras suomalainen oli Roope Tonteri, joka sijoittui neljänneksitoista.

Kisojen aloitusta lykättiin päivä päivältä. Ensin karsintapäivä peruttiin, sitten semifinaalipäivä ja lopulta kisa oli tarkoitus vetää yhdessä päivässä läpi, mutta huono sää ei sitä mahdollistanut. Kisan finaali oli tarkoitus siirtää seuraavalle päivälle, mutta kun huono sää jatkui, jäivät karsintojen tulokset voimaan.

- Erikoiset olosuhteet ja muutenkin erikoinen kisa laskettiin lopulta lyhennetyllä radalla ja jatkuvasti muuttuvalla kisaformaatilla. Päivän alussa piti laskea kaksi kisaosuutta, reilit ja hyppyri erikseen. Sitten vaihdettiinkin lennosta, että lasketaan kaikki yhteen syssyyn. Tunnin treeneistä tulikin kahden tunnin mittaiset, kun kisaorganisaatio ei saanut humpan juonesta oikein hyvissä ajoin kiinni. Sekava meininki, joka meillä taisi vähän heijastua sekaviin laskuihinkin, freestylen valmentaja Antti Koskinen kertoo.

Neljänneksitoista sijoittunut Tonteri sai laskustaan pisteet 63,50, 23:nneksi laskenut Ville Paumola pisteet 48,00 ja 25:nneksi sijoittunut Nuutti Niemelä 47,50 pistettä. Naisissa Ella Suitiala sijoittui viidenneksitoista pistellä 34,00. Miesten kisan voitti Kanadan Darcy Sharpe pisteillä 94,00 ja naisten sarjan australialainen Jess Rich pistein 90,00. Monien laskijoiden tapaan Peetu Piiroinen ja Janne Korpi jättivät laskematta.

Suomen joukkue oli Australiassa harjoittelemassa yhteensä kuukauden ajan, ja kisaa lukuun ottamatta sää ja olosuhteet suosivat. Laskijat pääsivätkin hienosti talven makuun.

- Kuukausi oli kyllä hyvä - siis kisoihin asti. Olisi tehnyt mieli jäädä tänne pidemmäksikin aikaa: hyvät olosuhteet ja kelit ennen kisoja ja saimme paljon tehokasta laskemista. Kisojen osalta kauden aloitus oli vähän kummallinen, mutta tästä tämä lähtee hyvin liikkeelle - sen verran hyvällä mallilla lasku on, Koskinen kertoo.

Maajoukkueen kausi jatkuu seuraavaksi lumileireillä Saas-Feessä ja Stubaissa. Seuraava kisa on World Snowboard Tourin Pleasure Jam Itävallassa marraskuussa.

Lumilautaliiton mediapankki:
http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44 

Suomen Lumilautaliitto
Radiokatu 20 / 00240 Helsinki
http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto
http://instagram.com/lumilautaliitto

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs