Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Pirttioja ja Isaksson Karaten kunniadojon jäseniksi

Suomen Karateliitto Ry

Pirttioja ja Isaksson Karaten kunniadojon jäseniksi

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2016 klo 11:56
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Suomen Urheilugaalan yhteydessä pidettiin tiistaina 12. tammikuuta myös Kamppailulajien kiitostilaisuus Niemi Centerissa. Karaten osalta tilaisuuden kohokohta oli Tapio Pirttiojan ja Kim Isakssonin kutsuminen kunniadojon (Hall of Fame) jäseniksi.

Tapio Pirttioja on Suomen menestyneimpiä kilpailijoita. Kilpauransa aikana hän oli Suomen joukkueen kantavia voimia ja menestyi jo nuorten arvokisoissa voittamalla Nuorten EM-kultaa vuosina 1975 ja 1976. Nuorten EM-hopeaa hän saavutti vielä vuonna 1977.

Aikuisten sarjoissa Pirttioja otteli MM-hopeaa vuonna 1982 ja vuonna 1983 hän oli mukana EM-kultaa voittaneessa joukkueessa sekä saavutti henkilökohtaisen EM-pronssimitalin samoissa kisoissa. Viimeisen arvokisamitalinsa, EM-pronssia, Pirttioja saavutti vuonna 1984.

Toisen kunniadojon jäseneksi kutsutun Kim Isakssonin pitkään uraan sisältyy erittäin monipuolinen toiminta karaten eri osa-alueilla.

Isaksson tutustui karateen vuonna 1970 ja vuodesta 1972 lähtien hän oli aktiivinen sekä kilpailijana että seuravalmentajana.

Kilpauransa aikana hän saavutti useita Suomen ja Pohjoismaisten mestaruuksia ja oli maajoukkueen jäsen 1972–79.

Oman kilpauransa jälkeen Isaksson siirtyi maajoukkuevalmentajaksi, samalla hän toimi aktiivisesti tuomarina myös kansainvälisesti.

Näinä vuosina Kim Isaksson toimi aktiivisesti myös Karateliiton eri valiokunnissa sekä hallitustyöskentelyssä.

1980-luvun puolivälissä Isaksson siirtyi entistä tiiviimmin Karateliiton toimintaan ja työskenteli Karateliiton koulutus- ja valmennuspäällikkönä.

Isaksson toimi vielä 1989–90 liiton toiminnanjohtajana, jonka jälkeen hän perusti Suomen Itsepuolustuksen ja turvallisuusbudon keskus ry Riihimäelle, jossa hän toimi aina vuoteen 2010 asti.

Vuoden valinnat

Kamppailulajien kiitostilaisuudessa palkittiin myös vuoden 2015 menestyjät.

Karatessa palkittiin seuraavia henkilöitä:

Vuoden naiskarateka Helena Kuusisto, hän oli myös urheilutoimittajien valinta vuoden karatekaksi

Vuoden mieskarateka, Joni Kolari

Vuoden juniorikarateka, Säde Tiger

Vuoden valmentaja, Petri Toivanen

Vuoden tuomari, Ilkka Mäkilä

Vuoden ju-jutsuka, Petri Kolehmainen

 

Lisätietoja:

Suomen Karateliitto ry
Puhelin: +358 10 420 8500
info@karateliitto.fi
www.karateliitto.fi

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs