Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Pertti Ruokaselle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

Lumilautaliitto

Pertti Ruokaselle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 13:11
Julkaisija: Lumilautaliitto

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on 17.3.2016 myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon rovaniemeläisen Mountain Club Ounasvaaran pitkäaikaiselle valmentajalle Pertti Ruokaselle lumilautailun eteen tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa.

Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Ruokaselle Ounasvaaralla sunnuntaina 17.3.

Lumilautailussa seuravalmentajan työ merkitsee kokonaisvaltaista laskijoiden tukemista. Seuravalmentajat muun muassa organisoivat harjoituksia, auttavat lähikeskusten olosuhteiden luomisessa, kuljettavat laskijoita tapahtumiin ja kannustavat sekä ohjaavat laskijoita lautailijan polulla. Mountain Club Ounasvaaralta on noussut useita laskijoita lautailun huipulle, joista näkyvimpänä pitkän uran rakentanut Antti Autti.

- Kiitämme Perttiä pitkäjänteisestä työstä suomalaisen lumilautailun hyväksi. Mountain Club Ounasvaaralla on ollut merkittävä rooli pohjoisen kasvattajaseurana, mistä näkyvimpänä osoituksena on seurasta ponnistaneiden laskijoiden meriitit kansainvälisiltä kilpakentiltä. Pertin jämerä ote niin valmennuksessa, olosuhdekehityksessä ja junioreiden kuljettamisen parissa on mahdollistanut monelle lumilautailijalle hyvän pohjan lajin pariin. Pertti, olet hieno mies, Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Mika Andersson kommentoi.

Tukea hakee valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä ja tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiamiehenä Alfred Kordelinin suuntaan. Suomen Valmentajien ja säätiön yhteistyö alkoi tämän vuoden haun yhteydessä ja jatkuu tulevina vuosina. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 2015 säätiö jakoi runsaat 4 MEUR apurahoina ja palkintoina. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.

Lisätietoja:
lumilautaliiton tiedottaja Tuukka Tams, email. tuukka.tams@fsa.fi / puh. 044 543 1740
lumilautaliiton toiminnanjohtaja Mika Andersson, email. mika.andersson@fsa.fi / puh. 050 518 6440

Lumilautaliiton mediapankki:
http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44 

Suomen Lumilautaliitto
Radiokatu 20 / 00240 Helsinki
http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto
http://instagram.com/lumilautaliitto

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs