Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Perinteinen kisajuna palaa Salpausselälle

Lahti 2017

Perinteinen kisajuna palaa Salpausselälle

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 15:14
Julkaisija: Lahti 2017

Kisavieraita Lahden urheilukeskukseen tuova juna on olennainen osa Salpausselän kisojen ja Lahden MM-kisojen historiaa. Nyt perinnettä ollaan elvyttämässä, kun museojuna tuo kisavieraita Salpausselän kisoihin lauantaina 7.3. - ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006. Junan kyydissä Lahteen saapuu myös MM-isännyyden symbolina toimiva virallinen FIS:n kisalippu, jonka kisajärjestäjät ovat vastaanottaneet viikkoa aiemmin Falunin MM-hiihtojen päättäjäisissä.

- Junaperinteen elvyttämisessä yhdistyvät historian kunnioitus ja elämysten tarjoaminen kisakävijöille. Vuoden 2017 MM-kisoissa pyrimme tuottamaan runsaasti museojunan kaltaisia, eri kohderyhmille suunnattuja palveluita, kertoo vuoden 2017 MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

- Kisajuna sopii tähän vuoteen loistavasti Salpausselän kisojen juhlavuoden sekä MM-kisaisännyyden siirtymisen vuoksi. Kokemusten ja palautteen perusteella pohdimme, voisiko ajatusta laajentaa niin, että vuoden 2017 MM-kisoissa nostalginen museojuna kulkisi päivittäin ja laajentaisi kisakokemuksen alkamaan konkreettisesti jo Helsingin rautatieasemalta, jatkaa Leskinen.

Urheilukeskuksen raiteelle ei voi ajaa uusilla kalustoilla, joten käytössä on museojuna, jonka matka-aika Helsingistä Lahteen on noin kaksi tuntia. Nopeimmillaan Lahteen pääsee kuitenkin Helsingistä junalla alle tunnissa.

- Pääkaupunkiseudulta tavallisella junalla tai autolla saapuvan kisaturistin näkökulmasta matka Lahteen ei ajallisesti ole sen pidempi kuin matka pääkaupunkiseudun sisällä, muistuttaa Leskinen.

Tämänvuotiseen kisajunaan tullaan tarjoamaan paikkoja yleisölle muun muassa sosiaalisen median arvontojen kautta. Lisäksi kisajuna vie Helsingistä Lahteen vieraita ja sidosryhmiä.

Lisätiedot: Lahti 2017 pääsihteeri Janne Leskinen, 0400-300 930

 

#Lahti2017
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut 22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook: Lahti2017
Twitter: @Lahti2017
Instagram: @lahti2017

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs