Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » NUORTEN OPISKELU- JA TYÖKYKY PÖYDÄLLE ELÄKEKESKU​STELUSSA!

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

NUORTEN OPISKELU- JA TYÖKYKY PÖYDÄLLE ELÄKEKESKU​STELUSSA!

Julkaistu: 24.04.2014 klo 14:38
Julkaisija: Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Opiskelijoiden Liikuntaliitto painottaa opiskelu- ja työkykyä parantavien uudistusten merkitystä työura- ja eläkekeskustelussa. Työurien pidentämistä ja eläkeiän nostoa punnittaessa päädytään usein mekaanisiin ja laskennallisiin ratkaisuihin, jotka eivät ota huomioon nuorten ja opiskelijoiden todellisuutta: muuttunutta työympäristöä. Päätetyö ja pitkät istumapalaverit yhdistettynä vähentyneeseen arkiliikuntaan johtavat toistuviin sairaspoissaoloihin ja ennenaikaisiin työkyvyttömyyseläkkeisiin. Liikunta on merkittävä tekijä sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden toteutumiselle.

“Liikunnalla on tärkeä vaikutus työhyvinvointiin ja se osaltaan auttaa jaksamaan työssä pidempään. Panostamalla työntekijöiden liikuntamahdollisuuksiin tehdään kustannustehokkaita investointeja kansanterveyden eteen.”, linjaa puheenjohtaja Huumonen.

Liikunnan merkitys unohtuu erityisesti elämän ja työuran nivelvaiheissa. Kun nuori siirtyy toiselta asteelta korkeakouluun, voivat liikuntamahdollisuudet tyrehtyä. Korkeakoululiikunnan rahoitus täytyykin saada kuntoon. Opiskelijoiden Liikuntaliitto haluaa myös vahvistaa liikunnan integroimista terveydenhuoltojärjestelmään niin opiskelun kuin yleisesti työuran aikana. Lisäksi työttömien maksuttomat liikuntapalvelut ylläpitäisivät terveyttä ja työkykyä työttömyysjakson aikana. Moni nuori on nykyään pätkätöissä tai työttömänä erityisesti työuran alkupuolella.

“Kun töihin on päästy, siellä on tärkeää myös viihtyä ja jaksaa.”, todetaan Allianssin työuramallissa. Pitkäkestoisen ja yhtäjaksoisen istumisen haitoista saadaan koko ajan lisää tutkimustietoa. “Istuminen ja työpäivän aikainen liikkumattomuus ovat suurimpia opiskelu- ja työkykyyn vaikuttavia tekijöitä Suomessa. Pidempiä työuria saadaan panostamalla sekä aktiiviseen työympäristöön että liikunnalliseen elämäntapaan. Esimerkiksi seisomatyöpisteet ja taukoliikunta parantaisivat jokaisen työyhteisön arkea.”, toteaa varapuheenjohtaja Kinnunen.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto on mukana Nuorten eläkeneuvotteluissa maanantaina 28.4. yhdessä muiden sitoutumattomien nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kanssa:

http://www.alli.fi/sitenews/view/-/nid/3341/ngid/40

https://www.facebook.com/nuortenelakeneuvottelut

Lisätietoja:

  • Puheenjohtaja Hanna Huumonen,  044 780 0211 , hanna.huumonen@oll.fi
  • Varapuheenjohtaja Joonas Kinnunen,  044 780 0215 , joonas.kinnunen@oll.fi

 

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta. OLL vastaa suomalaisesta opiskelijahuippu-urheilusta sekä kansainvälisestä järjestötoiminnasta ja liikunnan edunvalvonnasta opiskelijoiden osalta.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto
Lapinrinne 2
00180 Helsinki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs