Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Miehet kahdeksansia MM-viestissä

Maastohiihto

Miehet kahdeksansia MM-viestissä

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2015 klo 18:42
Julkaisija: Maastohiihto

Suomen miehet sijoittuivat kahdeksanneksi 4x10kilometrin viestissä Falunin MM-kisoissa.   Avausosuuden hiihtänyt Sami Jauhojärvi toi Suomen vaihtoon kärkijoukoissa ja mies olikin hiihtoon tyytyväinen: ”Taktisesti onnistunut hiihto. Minulla oli tavoite vaan seurata Venäjä- Ruotsi-Norja- akselia, ne olivat kuitenkin pahimmat vastustajat ennakolta tämän päivän kisassa ja se onnistui, pystyi hyvin omaa rentoa hiihtoa tekemään välillä käyttämään taktista silmää ja hakemaan parempia sijoituksia sitten tuonne mäkiosuuksille. Se menikin aika lailla niin kuin olin ajatellut, aluksi hiihdetään vähän kovempaa ja sitten passaillaan ja pari viimeistä kiekkaa laukotetaan ja onnistuin.”

Iivo Niskanen toi joukkueen oman osuutensa jälkeen vaihtoon viidentenä: ”Koko ajan oli vaikeata. Oli haastavaa saada suksia pitämään eikä hiihto vaan mennyt lähtenyt menemään eteenpäin. Oli hankala kiikkua noi nousut ylös. Toisen kierroksen jälkeen alkoi olla eväät syöty, niin ei tänään tullu mitään. Ei ollut kaikki elementit kunnossa. Huono päivä.”

”Lähtökohtaisesti ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin hiihtää Lekov kiinni ja pääsin kahden metrin päähän ensimmäisen mäen päälle, mutta sitten ero alkoi kasvaa ja sitten ei ollut enää mitään tehtävissä”, joukkueen kahdeksantena vaihtoon tuonut Matti Heikkinen kommentoi.

Ville Nousiainen hiihti Suomen ankkuriosuuden: ”Hyvin toimi kalusto. Helppo latuhan tuo oli. Ainoan rankkuuden siihen tekee toi saakelin sohju, ei siinä kuitenkaan niin helppo ole hiihtää, vaikka latu on helppo.”

Haastattelut kokonaisuudessaan Hiihtoliiton SoundCloud-tilillä.

Sami Jauhojärvi https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-4x10km-jauhoja-rvi
Iivo Niskanen https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-4x10km-niskanen
Matti Heikkinen https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-4x10km-heikkinen
Ville Nousiainen https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-4x10km-nousiainen
Reijo Jylhä https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/xc-4x10km-pa-a-valmentaja

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs