Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Marcus Sandell palasi suurpujottelun kuumaan ryhmään Alta Badiassa

Ski Sport Finland

Marcus Sandell palasi suurpujottelun kuumaan ryhmään Alta Badiassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2014 klo 16:14
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon miesten maailmancupissa laskettiin sunnuntaina Alta Badian legendaarinen suurpujottelu. Gran Risa rinne tarjosi laskijoille pomppuisat olosuhteet, kun heikko lumitilanne takasi vain ohuen lumikerroksen rinteeseen.

Päivän kisassa olosuhteet ja radanmerkkaukset hallitsi parhaiten Itävallan Marcel Hirscher, joka laski voittoon ennen toiseksi noussutta, avauskierroksen jälkeen seitsemäntenä ollutta Yhdysvaltojen Ted Ligetyä. Kolmanneksi taipui Ranskan Thomas Fanara.

Suomalaislaskijoista Marcus Sandell taisteli mukaan toiselle kierrokselle, ollen avauskierroksen kymmenes. Sijoitus ei toisella laskulla muuttunut suuntaan tai toiseen ja Sandell piti paikkansa myös lopputuloksissa.

– En ihan täysin tyytyväinen päivän kisaan voi olla. Toivottavasti tämä nostaa kuumaan ryhmään, ilman sitä on aika vaikea nousta taistelemaan noista kärkisijoista, Sandell kommentoi tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

– Kummallakaan kierroksella en oikein saanut hyötyä radasta, mutta pitää olla jotenkuten tyytyväinen. Merkkaus oli aika suora ja tuntui, että olin puolet ajasta ilman lumikontaktia. Meillä oli hyvä valmistautuminen ja vastaavat olosuhteet kuin täällä, niin oltiin kuitenkin hyvin valmistuneita tuollaiseen röykytykseen, Sandell jatkoi.

Kymmenes sija nosti Sandellin suurpujottelun maailmancupin lähtölistalla 13. sijalle, joka tarkoittaa, että seuraavassa kilpailussa Sveitsin Adelbodenissa 10. tammikuuta helsinkiläinen on mukana lähtönumeroarvonnassa.

Eemeli Pirinen laski lupaavasti, mutta toisen kierroksen paikka meni radan loppuosan virheeseen. Tuloslistalla kuopiolaisen sijoitus oli 32.

– Jyrkän lopun isoon virheeseen meni tänään toisen kierroksen paikka. Laskeminen oli ihan hyvää ja tänään olisi ollut toisen kierroksen paikka tehtävissä. Rinne oli hyvässä kunnossa, vaikka vähän hakkaumaa olikin. Pieni pettymys, kun aina toisen kierroksen paikka on mielessä, kun täällä kisataan. Se ei kuitenkaan niin kauas jäänyt, niin kyllä se vähän harmittaa.

Samu Torstin kilpailu päättyi näyttävään kaatumiseen radan toisella sektorilla.

– Mentiin aika perinteisellä sisäsuksivirheellä. Pitkässä käännöksessa sisääntulo oli ihan hyvä, mutta epäröin siinä hieman ja paino ajautui sisäsuksen puolelle. Sen jälkeen mentiin keräämään kylttejä radan varrelta.

– Kaksi hyvää kisaa alla ja mies on hyvässä kunnossa, joten kyllä tämä oli pettymys. Tottakai se mainoksia kerätessä rupee harmittamaan. Onneksi ratatyöntekijät oli hereillä, kun äijää tulee lakanan sisässä, mutta ei siinä mitään ihmeempää ollut.

Alppihiihdon maailmancup jatkuu vielä ennen joulutaukoa Italian Madonna di Campigliossa laskettavalla miesten pujottelulla. Suomalaisista kilpailussa maanantai-iltana on mukana Jens Henttinen. Kilpailu käynnistyy MTV Maxilla ja Eurosportilla klo 18:35.

Alppimaajoukkueen Santeri Paloniemi jättää Madonna di Campiglion maailmancupin väliin lonkkavaivojen vuoksi. Paloniemi matkusti jo torstaina takaisin Suomeen ja vielä ei ole tietoa milloin kuusamolainen palaa kisarinteeseen. Ski Sport Finland tiedottaa asiasta, kun lisätietoja on saatavilla.

Tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=34964&cal_suchsector=AL

Mediayhteyshenkilö: Vastuuvalmentaja Janne Haarala, +358 44 0948009

Liitetiedostot

Lisätietoja: Tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tiedotteen kuvat käytettävissä Ski Sport Finlandia koskevassa uutisoinnissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs