Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Marcel Hirscheriltä hirmulaskut Garmischin suurpujottelussa - suomalaisku jäi tekemättä

Ski Sport Finland

Marcel Hirscheriltä hirmulaskut Garmischin suurpujottelussa - suomalaisku jäi tekemättä

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2015 klo 16:08
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon maailmancupissa laskettiin sunnuntaina miesten suurpujottelukauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu Saksan Garmisch Partenkirchenissä. Kandahar-rinteessä huomio kiinnittyi loistovireessä olevaan itävaltalaislaskijaan ja vaisuhkoon suomalaisesitykseen radan loppuosalla.

Avauskierroksella nopeinta vauhtia piti ylivoimaisesti Marcel Hirscher. Suurpujottelun sekä maailmancupin kokonaiskilpailun kärjessä oleva itävaltalainen jätti toiseksi laskeneen joukkuekaveri Benjamin Raichin 1.99 sekunnin päähän, jonka takana tuloslistalla oli tiivimpää. Kolmanneksi nopein oli Ranskan Alexis Pinturault, jääden johtavaan 2.15 sekuntia ja neljänneksi laski Saksan Fritz Dopfer häviten 2.18 sekuntia.

Marcus Sandell pääsi radalle hyvällä lähtönumerolla ja Italian Firenzessä tämän kauden asuva helsinkiläinen oli radan yläosassa hyvässä vauhdissa. Vauhti ei kuitenkaan kestänyt radan loppuun saakka ja pari virhettä pitkällä radalla kasvattivat aikaeron 3.56 sekuntiin, joka toi avauskierroksella 16. sijan.

Samu Torsti ei saanut suksiaan puremaan rinteeseen toivotunlaisesti ja aikaero Hirscheriin venähti 5.07 sekuntiin, sijoitus 36:nneksi ja toisen kierroksen paikkaan jäi eroa 0.28 sekuntia. Eemeli Pirisen matka päättyi radan yläosassa kyljetykseen ja ulosajoon.

Toisella kierroksella Hirsher jatkoi lentoaan kellottaen myös toisen kierroksen nopeimman ajan. Voitto heltisi 3.28 sekunnin erolla ennen toiseksi noussutta Saksan Felix Neureutheria. Kolmanneksi putosi Raich, joka jäi voittajalle 3.44 sekuntia.

Sandellin toisen kierroksen lasku ei auttanut nostamaan suomalaista mukaan taisteluun kärkisijoista. Lopputuloksissa sijoitus putosi 24:nneksi, aikaeron kasvaessa voittajaan 5.81 sekuntiin. 

– Mare oli tänään yläosassa hyvä, mutta hieman olen huolestunut, kun aikaerot syntyy viimeisellä sektorilla. Mitään ihmeempää sinänsä ei kummallakaan laskulla tänään tapahtunut, miesten alppimaajoukkueen vastuuvalmentaja Janne Haarala mietti kilpailun jälkeen. 

– Meillä oli hyvä valmistautuminen Oberjochissa. Eemeli oli esimerkiksi Pinturaultia nopeampi, Mare ja Samu omalla tasollaan. Tänään Samu laski huonosti ja Eemelillä isoja virheitä. Pitää katsoa isommassa kuvassa ja tarkastella miten ollaan asioita tehty, Haarala päivitteli.

Suurpujottelun maailmancupin johdossa jatkaa Hirscher 188 pisteen erolla Ligetyyn ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Sandell on 15. sijalla ja Samu Torsti on lajicupissa 28:s, matkaa maailmancupin finaalipaikkaan 11 pistettä. Eemeli Pirisen sijoitus on 49:s neljällä pisteellä.

– Samu ja Eemeli jättää Jasnan Eurooppa-cupin suurpujottelut väliin ja keskitymme niiden sijaan harjoitteluun. Suunnaksi otamme Pozzan Italiassa tai Kranjska Goran Sloveniassa, missä lasketaan myös seuraava maailmancup. Sitten vielä Kranjskan kisaan valmistava viikko ja kausi alkaa olla siinä vaiheessa, että voidaan katsoa tuloksista ketkä matkustaa finaaleihin, Haarala ennakoi.

Tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=78959

Tiedotteen liitteenä oleva kuva käytettävissä toimitukselliseen käyttöön (kuva: Zoom-Agence.fr / Ski Sport Finland).

 

Liitetiedostot

Lisätietoja: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs