Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu kovatasoisena

Hiihtoliitto

Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu kovatasoisena

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2014 klo 13:55
Julkaisija: Hiihtoliitto

Maastohiihdon Suomen Cupin toinenkin kilpailuviikonloppu tarjoaa kovatasoisia kilpailuja ja kunnonmittausta. Rovaniemellä lauantaina matkoina ovat naisilla 7,5 ja miehillä 12,5 kilometriä vapaalla, sunnuntaina naiset hiihtävät perinteisellä 10 ja miehet vastaavasti 15 kilometriä.

Rovaniemellä on pakkasen puolesta hyvinkin talviset olosuhteet, vaikka luonnonlunta ei muutamaa senttiä enempää olekaan. Viikonlopuksi on luvattu muutamaa pakkasastetta, joten olosuhteet 2,5 kilometrin ”Mustin lenkillä” ovat kilpailulle suotuisat.
”Hyvissä olosuhteissa päästään kilpailemaan”, vakuuttaa maastohiihdon valmennuspäällikkö Eero Hietanen.
Rovaniemellä Ounasvaaran perinteisissä maisemissa Suomen Cup järjestetään kolmatta kertaa, joten järjestelyihin on jo rutiinia. Hietanen on mielissään siitä, miten Suomen Cup on kehittynyt.
”Suurin hyöty siitä on ollut kansallisen tason hiihtäjille. Ilolla olen huomannut myös seurojen aktivoituneen, uusia tiimejä tulee lisää.”
Myös osallistujamäärä miellyttää Hietasta, sillä mukaan on ilmoittautunut yli 70 naista ja lähes 100 miestä. Suomen Cup on jo normaalioloissakin talven kohokohtia kansallisen tason hiihtäjille, mutta Rovaniemellä onnistujilla on mahdollisuus päästä kokemaan myös maailmancup Rukalla.
”Monelle on mahdollisuus”, Hietanen sanoo tyytyväisenä.
Maailmancup-paikkojen lisäksi suomalaisilla on Rukan matkoille kymmenen kansallista paikkaa, joten suomalaisnaisille paikkoja on kaikkiaan jaossa 15 ja 15, miehille 16 sprinttikisaan ja 14 normaalimatkoille.

Ohjelma:

Lauantai 22.11.2014

11.00 Naiset 7,5 km vapaa hiihtotapa

12.30 Miehet 12,5 km vapaa hiihtotapa

Sunnuntai 23.11.2014

11:00 Naiset 10 km perinteinen hiihtotapa

12:30 Miehet 15 km perinteinen hiihtotapa

Median edustajia pyydämme akkreditoitumaan perjantaihin klo 11 mennessä Vesa Haapalalle: Vesa.haapala@rovaniemi.fi, 040 5254975.

Lisätietoja: www.oh.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs