Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Luovuttaja-installaatio Kolmen sepän patsaalle

Munuais- ja maksaliitto

Luovuttaja-installaatio Kolmen sepän patsaalle

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2016 klo 09:32
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Elinluovutuskortti-kiertue huipentuu Helsinkiin lauantaina 8.10., kun Kolmen Sepän aukiolle nousee klo 11 Luovuttaja-installaatio. Elinluovutuskortin allekirjoittamalla voi lunastaa yhden installaation 450 paidasta. Paitojen Luovuttaja-logon on suunnitellut Ivana Helsinki.

Euroopan elinsiirtopäivää vietetään tällä viikolla valtakunnallisen Luovuttaja-kiertueen merkeissä. Kiertue muistuttaa elinluovutuskortista, sillä vain neljännes suomalaisista on allekirjoittanut sen. Suomessa elinsiirtoa odottaa tälläkin hetkellä 450 ihmistä. Yksi luovuttaja voi pelastaa jopa kuuden ihmisen hengen.

– Lain mukaan jokainen on elinluovuttaja, ellei ole sitä eläessään vastustanut.  Jos mahdollisella elinluovuttajalla ei ole elinluovutuskorttia, hänen tahtoaan tiedustellaan omaisilta. Kortti kertoo läheisillekin tahdon selkeästi, elinluovutuskortin markkinoinnista vastaavan Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö Petri Inomaa muistuttaa.

Kiertue toteutetaan yhteistyössä paikallisten taidealan oppilaitosten kanssa.

– Haluamme tavoittaa nuoria aikuisia, jotka tuntevat heikoiten elinluovutuskortin. Taiteen avulla toivomme saavamme uusia tulkintoja vaikeasta aiheesta.

Aalto-yliopiston opiskelijat rakentavat Luovuttaja-verkoston
Helsingin Kolmen Sepän patsaalle nousee lauantaina 8.10 klo 11 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taidekasvatuksen opiskelijoiden suunnittelema Luovuttaja-installaatio. Mukana on 450 Special Edition Luovuttaja-paitaa, joiden logon on suunnitellut suomalaisen muodin ykköstähti Ivana Helsinki. Määrä kuvastaa elinsiirtojonossa olevien määrää.

Ohikulkija voi saada palan installaatiota eli paidan itselleen. Installaatio purkautuu sitä mukaa, kun ohikulkija allekirjoittaa elinluovutuskortin. 

– Ihmiset voivat olla toisilleen turva- ja suojaverkko, vaikka tietämättään ja tuntemattomille. Halusimme tehdä hetkeksi näkyväksi ihmisiä ja heidän tarinoitaan yleensä hyvin abstraktilla tasolla yhdistävät säikeet, sanovat Milena Arnkil, Ruska Berghäll ja Heidi-Annica Ljunqvist.

Jos omaa elinluovutuskorttia ei pääse hakemaan paikanpäältä, paperisen kortin voi tilata ilmaiseksi kotiinsa osoitteesta www.elinluovutuskortti.fi. Älypuhelinsovellus löytyy kaikista sovelluskaupoista nimellä elinluovutus.

Luovuttaja-lähettiläät
Luovuttaja-kampanjan lähettiläinä on viisi rohkeaa julkkisuuden henkilöä: fitnessbloggaaja Janni Hussi, vapaaottelija Teemu Packalén, laulaja Kim Herold, radio- ja televisiojuontaja Tuija Pehkonen ja jääkiekkoilija Pekka Jormakka.

Lisätiedot
Petri Inomaa
viestintäpäällikkö, Munuais- ja maksaliitto
040 524 0679, petri.inomaa@muma.fi

Lisätietoa elinsiirtopäivästä
www.elinluovutuskortti.fi/elinsiirtopaiva

Elinluovutuskortti somessa
Facebook @kyllaelinluovutukselle
Instagram @elinluovutuskortti
Twitter @elinluovutus

Elinluovutuskortti-tiedotustoiminta
Elinluovutusten edistämiseen tähtäävässä tiedotustoiminnassa mukana ovat Munuais- ja maksaliitto, Hengitysliitto, Näkövammaisten liitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Sydänliitto ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat – SYKE ry sekä SPR Veripalvelu ja Regea kudospankki ja solukeskus. Toiminnasta vastaa Munuais- ja maksaliitto. Toiminnan rahoittaa RAY.

Liitetiedostot

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs