Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Lappeenrannan kaupunki palkitsee menestyneet yleisurheilijat Alisa Vainion ja Simo Lipsasen

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki palkitsee menestyneet yleisurheilijat Alisa Vainion ja Simo Lipsasen

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2015 klo 13:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki palkitsee menestyneitä urheilijoitaan perjantaina 21.8. klo 13 alkavassa mitalikahvitilaisuudessa kaupungintalolla. Palkittavina on tällä kertaa kaksi yksilöurheilijaa. 

Kaupungin huomionosoituksen saavat aikuisten yleisurheilun Kalevan Kisoissa Porissa 10 000 metrillä SM-kultaa voittanut Alisa Vainio (1000 euroa) sekä SM-kultaa kolmiloikassa voittanut Simo Lipsanen (1000 euroa). Alisa Vainio voitti myös SM-hopeaa 5.000 metrillä sekä nuorten EM-pronssia 3000 metrin esteissä. 

Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman on ilahtunut yleisurheilijoiden menestyksestä ja korostaa urheilusaavutuksista kumpuavan valtakunnallisen huomion tärkeää merkitystä koko kaupungille.

− Alisa Vainion ja Simo Lipsasen menestys yleisurheilussa omissa lajeissaan on vuoden aikana näkynyt mediassa hyvin laajasti. He menestyvät jo nyt nuorina aikuisten sarjoissa ja ovat kesän kisoissa edustaneet seuraansa, Lappeenrantaa ja Suomea erinomaisesti. Molempien nyt palkittavien nuorten urheilijoiden tuloskehitys on ollut nopeaa. Menestyksekäs kilpaileminen aikuistasolla osoittaa heidän hyvää lahjakkuutta, monipuolisuutta sekä varmasti ennen kaikkea vahvaa sitoutumista kovaan ja laadukkaaseen harjoitteluun. Lappeenrannan kaupunki haluaa kannustaa nuoria lahjakkuuksia palkitsemalla heitä hyvästä menestyksestä. 

Oksman näkee menestyksen takana lasten ja nuorten valmentamiseen panostamisen. 

− Lappeenrannan Urheilu-Miehet on jatkuvasti tehnyt pitkäjänteistä työtä lasten ja nuorten yleisurheilun valmennuksessa ja liikunnallisten harrastusmahdollisuuksien järjestäjänä. Seuralla on jo pitkään ollut myös menestyneitä aikuisyleisurheilijoita ja seuran oma paikallinen valmennusosaaminen on tärkeä voimavara seuran ja sen urheilijoiden kilpailullisessa menestyksessä, kertoo Oksman. 

Lappeenrannan kaupunki palkitsee vuosittain menestyneitä lappeenrantalaisia seuroja, yhteisöjä tai henkilöitä. Kaupunki huomio menestyksen yleisen sarjan urheilukilpailuissa ja vammaisurheilussa, kulttuurin alalla ja muissa yleisen sarjan kilpailuissa tai tapahtumissa. Palkitseminen määräytyy menestyksen ja lajin, kilpailun tai tapahtuman saaman näkyvyyden mukaan. Näkyvyyttä arvioidaan ensisijaisesti medianäkyvyyden perusteella ja keskeisenä kriteerinä on saavutetun menestyksen merkitys Lappeenrannan näkyvyydelle ja tunnettuudelle.

Palkitseminen on kaupungin harkinnanvarainen huomionosoitus ja vastine sen saamasta medianäkyvyydestä. Menestys jossakin lajissa tai tapahtumassa tai kilpailussa ei automaattisesti tarkoita palkitsemista, jos menestys ei merkittävästi lisää kaupungin näkyvyyttä eikä laajasti näy esimerkiksi valtakunnallisessa mediassa. 

Menestyksestä voidaan palkita lappeenrantalainen urheiluseura tai urheilija, joka edustaa lappeenrantalaista urheiluseuraa. Niin ikään kulttuurin ym. alalta palkittavan tulee olla lappeenrantalainen. Palkitsemisperiaatteita voidaan soveltaa myös monille muille aloille, mikäli niissä saavutetaan vastaavanalaista menestystä ja valtakunnallista huomiota.

Lisätietoja:

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman, puh. 0400 753 504
ilkka.oksman@lappeenranta.fi

 

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs