Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Lahti2017-kisamatkalla mukana jo yli 360 opiskelijaa

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahti2017-kisamatkalla mukana jo yli 360 opiskelijaa

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 09:33
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

 

LAMKin ja Lahti Events Oy:n väliseen kumppanuussopimukseen pohjautuva yhteistyö Lahti2017-kilpailujen kanssa on ollut laajaa jo MM-esikisavuonna. Lukuvuoden 2015-2016 aikana Lahti2017 hiihdon MM-kilpailujen suunnittelu-, kehitys- ja asiakaspalvelutyöhön on osallistunut yli 360 opiskelijaa ja 30 ohjaavaa opettajaa. Kokonaisuudessa on suoritettu lähes 1700 opintopistettä. MM-kisojen ympärillä opinnäytteitä valmistuu yhteensä 15.

Lahti2017-kilpailuorganisaation tapahtumajohtaja Jesse Kiuru on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön ja LAMKin opiskelijoilta saatuun tuoreeseen näkemykseen tapahtuman kehittämisessä. Palvelumuotoilun oppimisväylän Kisatori-konsepti sai paljon kiitosta ja laajuudessaan tuotti lisäarvoa myös Kisakaupungin valjastamiseen mukaan urheilun juhlahumuun. Muotoiluinstituutissa tehtyjen kuluttajille suunnattujen työpajojen sisältöä on hyödynnetty MM-kisojen asiakasprofiilien ja palvelupolkujen määrittelyssä. Nämä asiakasprofiilit ohjaavat markkinointia ja myyntiä sekä yhteistyökumppaneiden hankintaa. Palveluliiketoiminnan opiskelijat ja Neloskerros toteuttivat Kauppakeskus Triossa Lahti2017 infopisteen MM-esikisojen aikana. Asiakkailta kerättiin ensimmäistä kertaa tietoa kisa-alueen ulkopuolella tarkoituksena kartoittaa tapahtumaan osallistumisen esteitä sekä palveluita, joita kisoissa voitaisiin tarjota. Samalla kerättiin lahtelaisten kisakokemuksia Salpausselältä, joita nyt käytetään Lahti2017-sosiaalisen median kampanjoissa.

Vuoden aikana on tehty paljon kehittämistä ja kokeiluja, joiden pohjalta kumppanuutta on hyvä jatkaa. Lahti2017 vapaaehtoistyön päällikön Jenni Pehkonen on määritellyt yhteistyön ja kokemusten pohjalta tehtäväkorit, joiden monipuolisia asiakaspalvelutehtäviä LAMKin opiskelijat pääsevät tekemään. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla 150 opiskelijalle ja nämä voidaan suorittaa osana uutta Projektityöskentelyn moduulia. Opiskelijoiden rekrytoinnista vastaa Student Team Leader Janna Lehtola sekä hänen tiiminsä.

Ensi lukuvuonna Lahti2017 kisoja ovat tekemässä tekniikan alan opiskelijat, jotka vastaavat mediakeskusten toteuttamisesta ja osallistuvat help desk –toimintaan. Lahti2017 ympäristöpäällikkö Maarit Virtasen johdolla opiskelijat ovat toteuttamassa ympäristövastuullista tapahtumaa. Sosiaali-ja terveysalan opiskelijat vastaavat Festival Areenan Puuhaparkista ja toimivat asiakkaiden esteettömän palveluiden saavuttamisen tukena. Muotoiluinstituutin valokuvauksen opiskelijat huolehtivat perinteisesti MM-kisojen kuvaamisesta ja kuvamaailman uudistamisesta viestinnässä. Sekä palveluliiketoiminnan että tulevien restonomiopiskelijoiden lukuvuoden ohjelmaan integroituu suuri määrä asiakaspalvelu, opastus ja VIP-palvelutehtäviä. Näistä yksi tärkeimmistä on yli 2500 henkilöä käsittävän vapaaehtoisväen asiakaspalvelukoulutus, sillä Lahti2017-kisojen asiakaslupaus on ”Kisat, joissa jokaisella on hyvä olla”.

Tausta

Lahti2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut järjestetään 22.2. - 5.3.2017 historiallisen seitsemännen kerran. Tapahtuma on myös Suomen 100-vuotisjuhlavuoden suurin kansainvälinen tapahtuma. Sujuvaa alueellista ja organisaatioiden välistä yhteistoimintaa vahvistaa LAMKin ja Lahti Region Oy:n yhteinen Lahti happens -projekti. Yhteistyö toteutuu monimuotoisesti opiskelijaprojekteina, opinnäytetöinä, harjoitteluina tai maksullisena palvelutoimintana. Opiskelijat voivat myös osallistua kisojen toteuttamiseen vapaaehtoistyönä omaa ammatillisuutta tukevissa tehtävissä.

Lisätietoja

Heidi Freundlich
kehittämispäällikkö
Lahden ammattikorkeakoulu Oy, Kehittämispalvelut
Niemenkatu 73, 15140 Lahti
+358 44 708 1708
heidi.freundlich@lamk.fi

 

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs