Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kuvaustekniikka tuo uusia menestysmahdollisuuksia hevosurheiluun – FilmMe julkaisi suoran lähetyksen mahdollistavan Coach Liven Göteborgissa tänään

FilmMe

Kuvaustekniikka tuo uusia menestysmahdollisuuksia hevosurheiluun – FilmMe julkaisi suoran lähetyksen mahdollistavan Coach Liven Göteborgissa tänään

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 13:26
Julkaisija: FilmMe

Ratsastuksessa ei tähän mennessä ole juuri hyödynnetty tietotekniikkaa. Siihen on tulossa nyt muutos suomalaisyritys FilmMe:n kehitettyä videokameran, joka seuraa ratsastajaa liiketunnistimien avulla. Kamera on asennettu Ruotsissa yhteen Euroopan suurimmista ratsastusalan oppilaitoksista, Flyingeen. FilmMe on käytössä Flyingen suuressa maneesissa.

 
- Juuri tällaista keksintöä tarvitaan, jotta ratsastus kehittyy oikeaan suuntaan, kommentoi vuoden 1972 olympiamitalisti Jan Jönsson, joka toimii Flyingessä opettajana.

 

Kameran on keksinyt suomalaiskaksikko Tapio Koivukangas ja Lauri Salovaara. 


- Järjestelmä toimii niin, että kamera ja liiketunnistimet asennetaan maneesiin tai urheiluhalliin. Urheilijalla on käytössään ranneke, jonka liiketunnistimet tunnistaa ja jota kamera seuraa, kertoo Tapio Koivukangas, FilmMe Group Oy:n toimitusjohtaja.

 

- Tästä on puhuttu pitkään maajoukkuetasolla. Ratsastajille on tärkeää pystyä itse näkemään oma ratsastuksensa, mutta aina ei ole käytössä kuvaajaa tai kunnollista laitteistoa, jotta se olisi mahdollista, sanoo Jan Jönsson.

 

Urheilija näkee videonsa tietokoneeltaan tai kännykästään. Lähitulevaisuudessa video voidaan lähettää reaaliaikaisena, sillä FilmMe julkaisi tänään Gothenburg International Horse Shown yhteydessä suoran lähetyksen mahdollistavan Coach Liven. 


- Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Kyra Kyrklund, joka opettaa Flyingessä, voi omalta kotisohvaltaan Englannissa ohjeistaa ratsastajia puhelimen kautta, havainnollistaa Marianne Lilja Wittbom, Flyingen toimitusjohtaja.

 

Flyingessa kamera on ollut käytössä vasta pari viikkoa, mutta järjestelmästä on tullut jo nyt suosittu ratsastajien keskuudessa.


- Toisinaan oppilaiden suorituksiin pitää palata ratsastustunnin jälkeen. Odotan innolla, että pääsen käyttämään järjestelmää opettaessani kaikkia lukiolaisista ylöspäin. sanoo Bo Jenå, yksi Flyingen opettajista.

 

-Flyingen järjestelmä on kolmastoista maailmassa.  Flyinge on jännittävä paikka, jossa on kunnioitusta herättävä määrä tapahtumapäiviä. Odotamme innolla tätä yhteistyötä, tiivistää Tapio Koivukangas, FilmMe Oy:n toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja:

Anna Nyström, Lehdistövastaava Flyinge AB

Tel: +46 649 43

Mobil: +46 735 62 13 23

S-posti: anna.nystrom@flyinge.se

 

Tapio Koivukangas, Toimitusjohtaja FilmMe Group Oy

   Puh: +358 40 5410 544

S-posti: tapio.koivukangas@filmme.tv

 

 

Flyinge AB on nykyaikainen ja kansainvälinen hevosalan koulutuskeskus ja yksi maailman vanhimpia siittoloita, jonka juuret ovat 1100-luvulla. Toiminta ulottuu useille osa-alueille: urheilu, koulutus ja tutkimus sekä tapahtumat. Lisätietoja Flyinge:stä: www.flyinge.se

 

 

 

We will change the world of filming

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs