Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kolmoisvoitto parikumpareissa Kanadaan – Jimi Salonen 14. ja Jussi Penttala 15.

Ski Sport Finland

Kolmoisvoitto parikumpareissa Kanadaan – Jimi Salonen 14. ja Jussi Penttala 15.

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2015 klo 15:46
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon MM-kilpailujen kumparelasku jatkui maanantaina lasketulla parikumpareilla Itävallan Kreischbergissa. Perinteisellä formaatilla lasketussa kilpailussa alkukilpailusta finaalin laskivat molemmat suomalaiset.

Alkukilpailussa suomalaisten sijoitukset riittivät nipin napin 16 laskijan finaaliin. Jimi Salosen sijoitus oli 15. 78.78 pisteellä. Jussi Penttala selvisi finaaliin viimeisenä laskijana 78.76 pisteellä. Alkukilpailussa vahvin oli Kanadan Mikael Kingsbury, joka kirjasi pisteet 84.72.

Finaalien ensimmäisellä kierroksella Penttala kohtasi Kingsburyn ja helsinkiläinen haastoi kanadalaista aina alahyppyrille asti. Vielä ei Penttalan rahkeet riittäneet haastamaan aina maailmanmestaruuteen laskenutta Kingsburya ja pisteet menivät kultamitalistille 27-8.

– Hyvä kisat oli, kun kisalaskut alkoivat rullaamaan hyvin. Tulos ei ollut tän päivän osalta niin hyvä, kun toivoin. Laitoin pään tyhjäksi kanadalaista vastaan, etten ainakaan ajassa häviä. Vauhtia alkaa myös pikkuhiljaa löytyä, joka on hyvä jatkoa ajatellen, Penttala totesi.

Jimi Salonen kohtasi avauskierroksen viimeisessä parissa niin ikään kanadalaisen Philippe Marquisin. Hyvän lähdön ottanut Marquis onnistui pitämään Salosen takana maaliviivalle saakka ja pisteet tässä parissa jakautuivat kanadalaisen hyväksi 24-11.

– Hieman jäi harmittamaan, kun jäin lähtöporttiin kiinni ja en päässyt kunnolla antamaan vastusta. Alkukisan lasku oli tosi hyvä, erityisesti kun treenit eivät menneet kovin hyvin. Finaalipaikka oli vähimmäistavoite ja siihen päästiin, Salonen kertoi kilpailun jälkeen.

Ski Sport Finlandin kumparemaajoukkueen päävalmentaja Lauri Kolomainen oli tyytyväinen kumparekaksikon kokonaisuuteen kisoissa, mutta venymistä olisi toivottu parikumpareiden finaalissa.

– Kokonaisuutena saavutettiin tavoitteet, mutta aina kun on paikka laskea hyvistä sijoituksista, niin pitäisi pystyä venymään. Jimin lasku oli finaalissa hävitty ensimmäisellä metrillä, mutta kanadalainen otti myös toisella kierroksella erittäin vahvan startin, joten hän tekee siinä lähdössä jotain todella hyvin, Kolomainen kertasi.

– Jussilla oli hyvät kisat. Tänään hyvä lasku ja pystyi haastamaan Kingsburya alanokalle asti. Omille rajoille ja hieman yli, kuten arvokisoissa kuuluukin, Kolomainen jatkoi.

Suomalaiset jatkosta pudottaneet kanadalaiset juhlivat kolmoisvoittoa päivän kilpailussa. MM-kultaan laskenut Kingsburyn voitti finaalissa Penttalan jatkosta pudottaneen Marquisin ja pronssille nousi Marc-Antoine Gagnon. Naisten kisassa vahvin oli USA:n Hannah Kearney, hopealle Kanadan Justine Dufour-Lapointe ja pronssille Kazakstanin Yulia Galysheva.

Suomalaisten osalta kilpailut jatkuvat tiistaina ski slopestylen karsinnoilla. Kilpailussa on mukana neljä suomalaista: Joona Kangas, Aleksi Patja, Daniel Antell ja Miika Virkki. Ensimmäinen karsintaerä YLE Areenassa klo 12:40 ja toinen karsintaerä klo 15:25. Lisäksi lähetys YLE TV2:lla ski slopestylen karsinnoista klo 16:00.

Tulokset ja lähtölista freestylen MM-kisoista: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=34886&cal_suchsector=FS

Ohjelma ja TV-lähetykset: http://www.skisport.fi/?x13232=8854796

Mediayhteyshenkilö: Tuottaja Jussi Väätäinen +358 45 1209920

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat käytettävissä toimitukselliseen käyttöön (kuvat: Jussi Väätäinen / Ski Sport Finland).

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs