Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Kaisa Mäkäräiselle omakotitalo Honkarakenteelta Suomen terveimmällä talokonseptilla

Honkarakenne

Kaisa Mäkäräiselle omakotitalo Honkarakenteelta Suomen terveimmällä talokonseptilla

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2016 klo 15:57
Julkaisija: Honkarakenne


MM-mitalisti, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen uusi asumisen yhteistyökumppani on Honkarakenne. Honka toimittaa Mäkäräiselle VTT:n sertifioiman, Terve Talo -konseptin mukaan rakennettavan hirsiomakotitalon, jossa huippu-urheilijalla on ensiluokkaiset puitteet lepoon ja aktiiviseen arkeen. Talo rakennetaan Joensuun kaupungin keväällä 2011 lahjoittamalle tontille.

− Olemme ylpeitä, että pääsemme yhteistyöhön Kaisan kanssa toimittamalla hänelle parhaat mahdolliset puitteet terveelliseen asumiseen ja arjen hyvinvointiin. Kaisa valitsi mallistostamme modernin Honka Pino -omakotitalon, jonka avara ja rauhallinen arkkitehtuuri on omiaan edistämään rentouttavaa kotielämää, sanoo toimitusjohtaja Marko Saarelainen Honkarakenteelta.

Mäkäräisen hirsiomakotitalo toteutetaan Honka Terve Talo -konseptilla, joka on Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitetty ja VTT:n ainoana Suomessa sertifioima. Honka Terve Talo täyttää tiukat vaatimukset mm. sisäilman puhtauden, materiaalien vähäpäästöisyyden, rakenteiden kosteusturvallisuuden ja rakennustekniikan osalta. Terve Talo soveltuu kaikille terveydestään huolehtiville ihmisille. Erityisesti konseptin mukaisesta rakentamisesta hyötyvät allergikot ja astmaatikot, joille sisäilman laatu on ratkaisevan tärkeä asia sujuvan arjen kannalta.

− Koen, että Honkarakenne on suomalainen alansa pioneeri ja esikuva, kuten me huippu-urheilijatkin olemme omalla alallamme. Erityisen tärkeänä pidän Honkarakenteen pitkäjänteistä työtä terveellisen asumisen ja hyvinvoinnin edistäjänä. Terveellisyys ja hyvä sisäilma olivat luonnollisesti minulle kriittisiä tekijöitä talotoimittajaa valitessa. Metsähallituksen metsien keskellä kasvaneena massiivipuu tuntui alusta asti oikealta rakennusmateriaalilta, Kaisa Mäkäräinen kertoo.

Mäkäräisen talon toteutuksessa on käytetty painumattomaan hirteen perustuvaa Honka Fusion -konseptia yhdistettynä uuteen nollanurkkatekniikkaan, mikä mahdollistaa erityisesti kaupunkimiljööseen soveltuvan modernin arkkitehtuurin. Painumattoman rungon ansiosta hirsirakennukseen on mahdollista yhdistää useita eri materiaaleja, kuten terästä, suuria lasipintoja ja kiveä. Mäkäräisenkin talossa on laajat ikkunapinnat, ja massiivipuisia seinäpintoja elävöittävinä materiaaleina käytetään mm. Kaisan synnyinpaikkakunnan Ristijärven graniittia sekä modernia vanerilevytystä.

− Vasta Hongan kanssa asioidessani minulle alkoi selkiytyä todelliset tarpeeni. Ihastuin Pino-malliin, jonka pohjalta lähdimme Hongan suunnittelijoiden kanssa räätälöimään meille sopivaa kotia. Hongan asiantuntijat ymmärsivät hyvin, mitä me nuoret aikuiset asumiseltamme haluamme ja miten nämä asiat yhdistetään huippu-urheilijan vaativaan arkeen. Suunnitteluprosessi on edennyt sujuvasti ja on ollut ihanaa huomata, että vaikka minä olen ollut harjoittelun ja kisojen vuoksi paljon poissa, Hongan suunnittelupalvelu on huolehtinut asioista puolestani, Mäkäräinen sanoo.

Mäkäräisen omakotitalon rakentaminen aloitetaan keväällä 2016 ja se valmistuu 2016 loppuvuodesta. Hankkeen vastaavana mestarina toimii Antti Matikainen puurakentamiseen erikoistuneesta insinööritoimisto Timber Brosista.

Talon pinta-alat:

Kerrosala: 163,5 m2 + varasto/tekninen tila 23 m2 = 186,5 m2
Huoneistoala: 152 m2 + var/tekninen tila 19 m2= 171 m2
Tilavuus 620 m2

Taloprojektin etenemistä voi seurata verkossa Kaisan henkilökohtaisissa kanavissa. Kaisa ja Honkarakenne tiedottavat asiasta lisää myöhemmin.

Honkarakenne on aiemmin toimittanut omakotitalot mm. Sami Kapaselle ja Heikki Silvennoiselle. Lauri Tähkän inspiroimana Honka on suunnitellut vapaa-ajan puolelle Lintukoto-malliston.

Hongan suunnitteluosaaminen on palkittu viime vuosina kotimaassa mm. seuraavilla tunnustuksilla:

Kahvila Birgitta Hernesaari: Vuoden hirsirakennus 2014, Lounatuuli: Suuri Taloäänestys 2014 -voittaja, Myrskytuuli: Suuri Taloäänestys 2015 -voittaja ja Kippari: Suuri Mökkiäänestys 2015 -voittaja.

Hongan viimeisimmät kansainväliset tunnustukset ovat: Tsekki: The wooden house of Year 2016, Venäjä: Honka Family Club – Best vacation home area, Pietari, 2012, Venäjä: Settlement Complex of the Year 2011.

Lisätietoa:

Honka Terve Talo: http://www.honka.fi/honka-terve-talo
Honka Pino: http://www.honka.fi/pino-mallisto
Honka Fusion: http://www.honka.fi/fusion

Honkarakenne Oyj on maailman tunnetuin aitoja massiivipuutaloja valmistava ja markkinoiva yritys. Honka-tuotemerkin valikoimaan, jossa korostuvat terveellinen asuminen, innovatiiviset rakenneratkaisut ja energiatehokkuus, kuuluvat omakoti- ja vapaa-ajan talot sekä suuret projektikohteet kuten hotellit, ravintolat, päiväkodit, koulut ja sairaalat. Yhtiön tuotteita on vuodesta 1958 alkaen myyty yli 50 maahan yli 85 000 kappaletta. Vuonna 2014 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 46 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 52 %. Honkarakenne Oyj:n B-osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs