Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Joukkuevoimistelun suomenmestaruus Tampereen Voimistelijoiden Mineteille

Suomen Voimisteluliitto

Joukkuevoimistelun suomenmestaruus Tampereen Voimistelijoiden Mineteille

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2016 klo 17:04
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Joukkuevoimistelun suomenmestaruuksista on kilpailtu viikonloppuna Vantaalla. Tänään voimistellun finaalin tuloksena mestaruuden vei Tampereen Voimistelijoiden Minetit yhteispistein 39.150. Minetit olivat johdossa lauantaina pidetyn alkukilpailun jälkeen ja onnistuivat säilyttämään asemansa finaalissa saaden kaulaansa kultaiset mitalit. 

"Huikea fiilis! Saatiin sekä alkukilpailuun että finaaliin onnistuneet suoritukset ja tosi hyvät pisteet, ja näin ollen saatiin uusittua mestaruus. Tämä oli nyt viimeinen kilpailu ennen MM-kisoja, ja sinne lähdetään valmistautumaan hiomalla ohjelmaa vielä koreografin kanssa, ja tietysti treenaamalla kovaa", kertoo joukkueen kapteeni Ella Ratilainen

Kilpailussa toiselle sijalle ylsi Olarin Voimistelijoiden OVO Team pisteillä 38.300. Kolmannesta sijasta käytiin tiukka kamppailu, ja pisimmän korren veti Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa 35.950 pisteellä.

SM-kilpailut olivat samalla viimeinen karsintakilpailu kesäkuussa Tšekin Brnossa pidettäviin MM-kilpailuihin. Hallitsevan maailmanmestarin, Tampereen Voimistelijoiden Minettien lisäksi Suomi saa maakiintiön mukaisesti lähettää kilpailuun kolme joukkuetta. Aiempien karsintakilpailuiden pisteet huomioiden Suomea lähtevät Minettien lisäksi edustamaan Olarin Voimistelijoiden OVO Team, Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa sekä Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Sirius.

Joukkuevoimistelulla on pitkät perinteet suomalaisessa voimistelussa. Lajin ensimmäiset SM-kilpailut pidettiin vuonna 1991. Suomi on kansainvälisessä vertailussa pärjännyt hyvin, mutta kilpailu on vuosi vuodelta koventunut ja lajiin on tullut mukaan myös uusia maita. Lisäksi joukkuevoimistelun vaatimat fyysiset ja tekniset ominaisuudet kasvavat jatkuvasti, mikä on osaltaan kiihdyttänyt lajia kohti todellista huippu-urheilua.

Voimistelijoiden harjoitusmäärät ovat nousseet huomattavasti, ja laji vaatiikin tiukkaa sitoutumista ja kunnianhimoa. SM-mitaleille yltäneet joukkueet treenaavat 6-9 kertaa viikossa keskimäärin kolme tuntia kerrallaan. Joukkuevoimistelun kärki on myös Suomessa laajentunut, koska seuroissa tehdään kovaa työtä huippu-urheilun eteen. Tämä kehittää lajia jatkuvasti eteenpäin ja mahdollistaa kilpailukyvyn säilymisen myös kansainvälisellä tasolla.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään ensi vuonna Helsingissä 26.-28.5.2017.

 

Lisätietoa: joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola, p. +358 40 570 3090

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs