Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Hämeenlinna ja Vuokatti Suomen Cupin viestivoittoihin

Maastohiihto

Hämeenlinna ja Vuokatti Suomen Cupin viestivoittoihin

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2014 klo 15:27
Julkaisija: Maastohiihto

Suomen Cupissa tutut viestivoittajat

Maastohiihdon Suomen Cupin finaaliviikonlopun ensimmäisenä päivänä Rukalla hiihdettiin viestit. Naisten 3x5km kisan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseura ja miesten 3x7,5km perinteisen viestin Vuokatti Ski Team Kainuu. Molemmat päivän voittajajoukkueet olivat myös kokonaiscupin parhaat.

Naisten 3x5 kilometrin perinteisen viestin ja Suomen Cupin kokonaiscupin viestivoiton vei Hämeenlinnan hiihtoseura joukkueella Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen.
Avausosuuden hiihtänyt Kainulainen:
- Ei ollut ihan parasta hiihtoa, mutta pääsin vaihtoon kohtuullisen lähellä kärkeä. Yritin alamäessä ja tasaisella ottaa peesistä hyötyä, että saisin vähän helpotusta. Ennakkosuosikkina ei ollut mitään ihmeempiä vaiheita. Välillä on ollut sellainen tunne, että onko se talvi tänä vuonna alkanutkaan, kun sitä pientä rinkiä ja ensilumenlatua on kiertänyt koko talven. Jotain satunnaisia päiviä päässyt luonnonlumella hiihtämään, avausosuuden hiihtänyt Kainulainen kertoo.
Joukkueen toisen osuuden hiihtänyt Hakala kertoi suoritustaan tyypilliseksi tässä vaiheessa kautta.
- Peruskeväthiihto, ei ole SM-kisojen jälkeen tullut mitään kovempia tehtyä. Tämän viikon täällä hankia hiljoksiin hiihtänyt. Nyt vaan olen yrittänyt nauttia hiihtämisestä, kun täällä on pitkät ladut, eikä ole tarvinnut lyhyttä kierrosta kiertää. Oli vähän viikon hiihtelystä lihakset tyhjänä. En oikein kisavauhtiin päässyt koko kisan aikana. Ajattelin, että minä nyt nautin tästä hiihdosta ja kyllä se Laura sitten hoitaa homman kotiin.
Hakala toi kuitenkin joukkueen kärjessä viimeiseen vaihtoon, joten leikinlaskusta huolimatta suoritusta ei jätetty yksistään ankkuriosuuden hiihtäneen Monosen harteille.
- Ei ihan kaikkea tarvinnut tänään laittaa peliin. Vähän jäi kyllä tehot nyt vähille. Huomenna pitäisi vähän vielä yrittää kovempaa hiihtää. Jos tästä tuli nyt vähän kovempi treeni, niin yritin pitää itseni ahtaalla, ettei tänään mennyt ihan hiihtelyksi. Kyllä me pidettiin voittoa tänään aika varmana, kun ihan kaikki joukkueet eivät tänään olleet viivalla. Rennolla otteella näitä kauden viimeisiä hiihdetään, Mononen kertoo.

Liperin Hiihtoseura hiihti lauantaina toiseksi ja joukkue sijoittui kokonaiscupissa kolmanneksi.
Avausosuuden hiihti Kari Roivas:
- Lihakset alkavat olla tyhjät, pitkä kausi alkaa painaa. Kausi on mennyt ehkä paremmin kuin ajateltiin. Huomenna hiihdän sen minkä jaksan, en ota siitä pahemmin paineita.
Kakkososuuden hiihtänyt Jenni Tolonen kertoo jännittäneensä hiihtoa hiukan etukäteen:
- Mä oon viimeksi Ristijärvellä nuorten SM-kisoissa hiihtänyt pertsaa, niin mietin, että mitenköhän se lähtee kulkemaan. Minä oon vapaata hiihtänyt ja tämän viikon torstaina ensimmäistä kertaa perinteistä. Pitkä kausi alkaa mullakin jo tuntua, mutta kyllä minä huomenna lähden vapaan kympin hiihtämään ja taistelemaan lähinnä oman ikäisiäni vastaan.
Joukkueen ankkuri Krista Niiranen oli tyytyväinen. Viimeisessä vaihdossa Liperi oli neljäntenä, mutta Niiranen nosti joukkueen toiseksi.
- Olen tyytyväinen, kun pystyin nostamaan joukkueen sijoitusta, eikä Venäläisen Kati tullut takaa kiinni. Kun latu kääntyi stadionilla niin näin mikä on Katin ja minun ero. Mietin, että voiko se tulla kiinni, mutta onnistuin pitämään takana. Tavoitteet oli viikonlopun osalta tässä päivässä. Huomiseen ei ole mitään sijoitustavoitteita, ehjä hiihto on huomiselle tavoitteena.

Kolmanneksi hiihtänyt Noormarkun Nopsan viestijoukkue oli kokonaiscupin toiseksi paras joukkue.
- Mun oman urheilun kannalta viestijoukkue antaa motivaatiota omaan harjoitteluun. Olen kyllä tykännyt tästä vuodesta, että olen saanut näitä viestejä näin hyvässä joukkueessa hiihtää. Henkilökohtaisille matkoille ei ehkä riittäisi paukkuja, mutta näihin viesteihin kyllä innostuu, avausosuuden hiihtänyt Kirsi Perälä kertoo.
Emilia Myllykoski hiihti Noormarkun toisen osuuden vahvasti, nainen oli osuusajoissa kolmanneksi nopein.
- On ollut kiva, kun on saatu viestiporukka, kun sitä ei ole aiemmin ollut. Hiihto oli tänään parempaa kuin Jyväskylässä, mutta en ole sellaisessa iskussa, mitä voisin olla. Hiihto on ollut vähän väsynyttä.
Nuori nainen on hiukan epävarma osallistumisestaan sunnuntaina vapaan hiihtotavan kymmenelle kilometrille.
- Mulla ois kummitytön yksivuotissynttärit. Pitää miettiä hiihdänkö, synttäreille pitää ehtiä, Myllykoski hymyilee.
Noormarkun Nopsan ankkuriosuuden hiihtänyt Kati Sundqvist:
- Viestit on ne, mitkä ovat sytyttäneet lähtemään mukaan. En varmasti olisi täällä enää tähän aikaan hiihtämässä ilman viestejä, varsinkin kun on ollut tällainen talvi, mutta nämä viestit kyllä sytyttävät. NE kyllä pistävät liikkeelle. Mutta toki enemmän olisi pitänyt kesällä tehdä vielä enemmän töitä.

Vuokatti selvä voittaja miehissä

Miesten puolella päivän 3x7,5 kilometrin viestivoittoon sekä kokonaiscupin selvään voittoon hiihti Vuokatti Ski Team Kainuu.
Avausosuuden hiihtänyt Mikko Koutaniemi toi joukkueen kuudentena vaihtoon:
- Vähän on takki tyhjänä henkisesti ja fyysisesti. Aika tuommoista lupsakkaa matkantekoahan tuo oli tänään. Me sanottiin Martille, että hiihdä niin hiljaa kuin voit ja säästä paukkuja huomiselle.
Kisa hiihdettiin 2,5 kilometrin lenkillä. Sami Jauhojärvi nosti joukkueen ensimmäisellä kierroksella pienestä takaa-ajoasemasta kärkeen
- Rentoa hiihtoa oli, suksi toimi hyvin, vaikka pelkäsin vähän verryttelyssä, että löytyykö pitoa tänään. Oli parempaa hiihtoa kuin SM-kisoissa.
Joukkueensa ankkuriosuudet läpi kauden hiihtänyt Martti Jylhä toi joukkueen maaliin ajassa 56.16,8. Uhkaajat jäivät reilun minuutin päähän.
- SM-kisojen lisäksi meidän seuran yksi päätavoitteesta joukkueena on tämä voitto. Henkilökohtaisesti hienoa, että olen päässyt kaikki hyväksytyt voitot ankkuroimaan maaliin. Joukkue on ollut tasaisen kova läpi kauden sekä yksilö- että joukkuetasolla. Viesteissä on aina oma viehätyksensä, vaikka paperilla joku joukkue vaikuttaisikin ylivoimaiselta, niin tämä on kuitenkin talvilaji ja mitä tahansa voi tapahtua, Jylhä kertoo.
Huomiseen 20 kilometrin vapaan kisaan mies lähtee tekemään vahvaa hiihtoa, sillä panoksena on kokonaiskilpailun toinen sija, voiton seurakaveri Jauhojärvi varmisti jo Jyväskylässä.

Viestin toisesta tilasta nähtiin jännittävä loppusuorakamppailu Jämsänkosken Ilveksen ja Kouvolan Hiihtoseuran välillä. Ilveksen toinen sija nosti joukkueen myös kokonaiscupissa neljänneltä sijalta kolmanneksi.
Joukkueen avausosuuden hiihtänyt Mikko Harju oli jännittänyt komennusta edustusjoukkueeseen. Joukkueen ankkuri Anssi Pentsinen vitsailikin asiasta:
- Viimeisen viikon olen kuunnellut, että ei ihan pikkaiset ollu köntsät.
- Pikkusen kötnsät housussa lähdettiin. Vähän niin kuin varamiespalvelusta Ilveksen joukkueeseen. Lyhyt ja terävä matka, joka meni ihan hyvin. Se kyllä tuli tuli niin hyvin kuin oli tullakseen. Kyllä me joukkueena ponkaistiin korkealla ja tehtiin hyvä suoritus, Harju kommentoi joukkueen kakkostilaa sekä kokonaiscupin kolmossijaa.
Joukkueen toisen osuuden hiihtänyt Henri Jelonen jännitti niin ikään viestiä:
- Vähän arvelutti eilen, kun oli väsymystä kropassa vaikka en ole neljään viikkoon mitään tehnyt, mutta viestipäivä kun tuli ja pääsin valkoisen äärelle, niin ihan hyvä suoritushan siitä tuli.
Tosin ihan lomafiiliksissä mies ei ole ollut.
- Sunnuntaina aloitin rullahiihtokauden. Seitsemän tuntia vedin, mutta kahdessa erässä, Jelonen kertoo
Pentsinen lähti ankkuriosuudelle seitsemäntenä.
- Mukavalla oli joka suoralla selkiä, ja se innosti hiihtämään limitillä ihan alusta saakka. Mäkiä tuli hiihdettyä riskirajoilla, mutta viimeisellä kierroksella jännitti, että saanko Laurin (Lepistö) kiinni ennen mäkeä vai meneekö loppukiritaisteluksi

Kouvolan Hiihtoseura oli lauantain viestissä kolmas ja kokonaiscupissa toinen. Avausosuuden hiihtänyt Kari Varis väänsi vitsiä hiihtäjien kevätväsymyksestä:
- Hirveesti mulla ainakin on virtaa, eikä väsytä yhtään. Ei kun oikeesti, mä olen ihan naatti ja toivon vaan, että kausi loppuisi. Oma hiihto oli tänään ihan asiallista ja poikasilla oli siitä ihan hyvä jatkaa.
Poikasilla Varis viittaa joukkuekavereihinsa Lauri Vuoriseen ja Lauri Lepistöön.
Vuorinen hiihti osuuden toiseksi nopeimman ajan.
- Pikkuisella riskillä lähdin ottaa Ounasvaaraa ja Mikkeliä kiinni ja peesailemaan, mutta oli niin hyvä kapula alla että annoin palaa, toiseksi nopeimman osuusajan hiihtänyt Vuorinen kertoo.
Ankkuriosuuden hiihtänyt Lepistö oli tyytyväinen kolmanteen sijaan.
- Fiilis on hyvä. Sattui hyvä hiihto kauden viimeiseen kisaan ja tänään oli minulta varmaan kauden parasta pertsaa. Aluksi tuli ladulla Sarkkiseen väliaikoja, sitten huudettiin taakse että Pentsinen tulee.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs