Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Haaga-Helialle merkittävä liikunta-alan koulutusmyyntisopimus Kiinaan

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helialle merkittävä liikunta-alan koulutusmyyntisopimus Kiinaan

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 12:35
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteydessä toimiva Sport Business School on solminut liikunta-alan koulutussopimuksen kiinalaisen Guangzhoun liikuntakorkeakoulun (Guangzhou Polytechnic of Sports) kanssa. Sopimuskausi kattaa vuodet 2015-2020 ja pitää sisällään mm. urheilujohtamista, -yrittäjyyttä ja –markkinointia. Sopimuksen arvo kolmen vuoden ajalta on runsaat puolimiljoonaa euroa.

Kolmeen koulutuskokonaisuuteen valitaan vuosina 2015-17 yhteensä 75 kiinalaista opiskelijaa. Kunkin kokonaisuuden kaksi ensimmäistä vuotta toteutetaan 18 miljoonan asukkaan Guangzhoussa ja kolmas vuosi Suomessa Vierumäellä.

Guangzhoun liikuntakorkeakoulun rehtori Kong Mao-sheng piti suomalaisen yhteistyökumppanin valinnan perusteena Haaga-Helian Sport Business Schoolin koulutusosaamista, kansainvälistä toimintaympäristöä ja laajaa käytännönläheistä urheilun suurtapahtumien kehittämiseen liittyvää tutkimustyötä. Ennen rehtoriksi valintaansa Kong Mao-sheng on toiminut mm. osallistujamääriltään maailman suurimman urheilutapahtuman Asian Games:in pääsihteerinä.

Haaga-Helian puolesta sopimuksen allekirjoittanut vararehtori Teemu Kokko piti yhteistyötä vahvana näyttönä suomalaisen tutkimustietoon ja kansainväliseen verkostoitumiseen pohjautuvasta koulutusosaamisesta. Sopimusvahvistaa vielä entisestään Haaga-Helian asemaa liikunta-alan merkittävimpänä ammattikorkeakouluna..

Yhteistoiminnan toivotaan laajenevan lähivuosina myös tutkimusyhteistyöksi esimerkiksi Guangzhoun korkeakoulun ja sen läheisen kumppanin Guangzhou Evergranden kanssa. Kyseinen jalkapalloseura on voittanut useiden peräkkäisten Kiinan mestaruuksien ohella mm. jalkapallon Aasian mestaruuden vuonna 2014.

Lisätietoja:
Yliopettaja Kari Puronaho, Haaga-Helia, puh 040 586 7493, kari.puronaho@haaga-helia.fi

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs