Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Euroopan Kisat - Karaten mitalihaaveet jäivät karsintakierroksille

Suomen Karateliitto Ry

Euroopan Kisat - Karaten mitalihaaveet jäivät karsintakierroksille

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2015 klo 14:46
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Karaten toinen kilpailupäivä historian ensimmäisissä Euroopan Kisoissa alkoi katalla, jossa Pasi Hirvonen lähti haastamaan kovassa lohkossa hallitsevaa Euroopan mestaria Hugo Damian Quinteran (ESP), viime vuoden EM-ykköstä Mattia Busaton (ITA) sekä Christopher Rhoden (DEN).

Hirvonen kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Italian Busaton ja lähti rohkealla katavalinnalla liikkeelle. Hirvosen kata Chatanyara Kushanku on erittäin haastava ja onnistuessaan suoritus nousee korkealle arvostelussa. Hirvonen ei kuitenkaan pystynyt täydelliseen suoritukseen, joten tämä ottelu meni väkivahvalle Busatolle luvuin 5-0.

Toisessa ottelussaan Pasi Hirvosen otteet paranivat. Kata Anan taittui mallikkaasti, mutta myös tässä ottelussa Hirvonen oli taivuttava vastustajalleen Espanjan Hugo Damian Quinterolle lipuin 5-0.

Viimeisessä ottelussa Hirvosen taso nousi edelleen, mutta tämä ei valitettavasti tuonut voittoa Tanskan Christopher Rhodea vastaan.

Näin tästä lohkosta semifinaalivaiheeseen etenivät ennakkosuosikit Quintero ja Busato.

Myös Kuusiston matka jäi karsintoihin

Naisten +68 kg sarjassa otteleva Helena Kuusisto kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Ivanna Zaytsevan, Venäjältä. Ottelussa Kuusisto haki rohkeasti suorituspisteitä, mutta häntä päätä pidempi Zaytseva pystyi liikkumaan pois iskuetäisyydeltä. Venäläinen ei hänkään pystynyt pistesuorituksiin, joten ottelu päättyi tasan 0-0, ja tilanne oli vielä Kuusiston etenemistä ajatellen avoimeksi.

Seuraavassa ottelussa vastaan asettui Bulgarian Borislava Ganeva.  Helena Kuusisto lähti tässä ottelussa aktiivisesti hyökkäämään, ja Ganeva pystyi puolivahingossa vastaiskuun, joka vei hänet johtoon 1-0. Kuusistolla oli hyviä tilanteita läpi koko ottelun, suorituksia ei kuitenkaan palkittu pisteillä ja näin ottelu meni Bulgarialaiselle 0-2.

Viimeisessä ottelussa Kuusisto oli pakkovoiton edessä. Hänen vastustajalleen, Meltem Hocaoglu Turkista, riitti jatkopaikkaa varten tasapeli. Kokenut turkkilainen otteli taktisesti liikkumalla aktiivisesti alta pois, ja Kuusisto ei hyvistä yrityksistä huolimatta saanut väistelevää Hocaouglua iskuetäisyydelle. Haaveet otteluvoitosta kariutuivat kun Hocaouglu vielä loppusekunneilla pystyi yhden pisteen suoritukseen.

Suomen tuomaritaso arvostettiin

Suomella kisoissa oli kaksi kilpailijaa jotka valikoituivat karsinnan perusteella viime kevään EM-kisoissa.

Kilpailun tuomaristoon kutsuttiin kaikkiaan 24 Euroopan kärkituomaria, heidän joukossaan Suomen Pirkko Heinonen. Heinonen on tehnyt pitkän tuomariuran, ja hänellä on Maailman ja Euroopan liittojen korkeimmat tuomarilisenssit. Heinonen oli näissä kisoissa ahkerasti käytössä, ja toimi myös loppuotteluissa päätuomarina.

Karaten osalta suomalaisten Euroopan Kisat siis päättyivät karsintakierroksille. Tulevaisuutta ajatellen näistä kisoista jää varmasti paljon ammentavaa meidän kilpailijoiden hyväksi. Pääsy kahdeksan parhaan joukossa kisoihin on jo se erittäin hyvä suoritus. Karate sai näissä kisoissa erinomaisen mahdollisuuden näyttäytyä yleisölle ja eteenkin myös Kansainvälisille urheiluvaikuttajille. Ensimmäisenä kilpailupäivänä kilpailuja oli seuraamassa Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Tomas Bach, ja yleisön joukossa nähtiin myös muita IOK:n jäseniä kuten Prinssi Albert. Karaten osalta kisat onnistuivat erinomaisesti ja toivottavasti karate lajina myös tulevaisuudessa saa tilaisuuden osallistua näin suuriin mittelöihin.

Lisätietoa ja tuloksia: http://www.baku2015.com/karate/index.html

Lisätietoa Suomen karatekoista:

Anssi Kaltevo
Urheilutoimenjohtaja
Puh. 0104208501
gsm 050-3141201
anssi.kaltevo@karateliitto.fi

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs