Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ampumamestaruudet ratkotaan Hälvälässä

Reserviläisliitto tiedottaa

Ampumamestaruudet ratkotaan Hälvälässä

Kutsu.
Julkaistu: 13.08.2014 klo 09:58
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton valtakunnalliset ampumamestaruuskilpailut järjestetään tulevana viikonloppuna Hälvälän ampumaradoilla Hollolassa. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita lauantaina 16.8. klo 08.15 alkaen tutustumaan kolmipäiväisiin kisoihin sekä kuulemaan faktoja Reserviläisliiton laajasta ampumatoiminnasta ja sen haasteista mm. puolustusvoimauudistukseen sekä Eduskunnan käsittelyssä olevaan ampumaratalakiin liittyen. Tilanne on ongelmallinen myös Päijät-Hämeessä, sillä Hämeen Rykmentin lakkautuksen johdosta myös reserviläisten laajasti käyttämät Hälvälän ampumaradat ovat uhattuina.

Tiedotusvälineiden edustajille tarkoitettu ohjelma käynnistyy klo 08.15 kisojen avajaisilla, jotka pidetään tauluvaraston kentällä. Tiedotustilaisuus alkaa avajaisten jälkeen Upseerien majalla n. klo 9 ja paikalla ovat Reserviläisliiton edustajina varapuheenjohtaja Osmo Suominen ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg. Päijät-Hämeen piiriä edustavat sen puheenjohtaja Arto Tapiomaa, aiempi puheenjohtaja Juhani Vilo ja kunniapuheenjohtaja Risto Vuorisalo. Tiedotustilaisuuden jälkeen on vielä mahdollisuus seurata ammuntasuorituksia ja haastatella ampujia.

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, jonka vuosittaiset ampumamestaruuskisat järjestetään perinteisesti elokuun kolmantena viikonloppuna. Nyt Hälvälässä pidettävä kisa jää liiton viimeiseksi omaksi kisaksi, sillä ensi vuodesta lähtien Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton ampujat kisaavat yhteisessä, koko reservin kattavassa ampumamestaruuskisassa.

Hälvälän kisojen järjestelyistä vastaa Päijät-Hämeen Reserviläispiiri ry, johon kuuluu 9 reserviläis- ja reservinaliupseeriyhdistystä. Näissä toimii noin 1.500 henkilöjäsentä, josta valtaosa on varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen varusmiespalveluksen suorittaneita henkilöitä. Reserviläisliiton kokonaisjäsenmäärä on noin 36.500.

Reserviläisliiton ampumamestaruuskisoihin osallistuu tällä kertaa noin 250 reserviläisampujaa eri puolilta Suomea. Viikonlopun aikana tehdään lähes 600 ampumasuoritusta niin yksilöinä kuin joukkueina. Lisäksi kisataan Reserviläisliiton yleismestaruudesta, jossa otetaan huomioon kunkin reserviläispiirin kolmen parhaan ampujan tulos kaikissa yleismestaruuslajeissa. Suorituspaikkojen osoite on Ampumaradantie 168, Hälvälä, 15880 Hollola.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reserviläisliitto.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 349 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs