Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Aleksi Patja ski slopestylen maailmancupin finaaliin – Ski crossin maailmancup ranskalaisten hallintaa

Ski Sport Finland

Aleksi Patja ski slopestylen maailmancupin finaaliin – Ski crossin maailmancup ranskalaisten hallintaa

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 17:41
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon maailmancupien viimeisiä kilpailuja lasketaan viikonloppuna Keski-Euroopassa. Slopestylessä ratkottiin finalistit lauantain finaaliin Silvaplanassa ja ski crossin maailmancup oli isäntämaan laskijoiden hallintaa Ranskassa.

Corvatschin hiihtokeskuksessa Sveitsissä kuusi suomalaislaskijaa tavoitteli finaalipaikkoja kahdessa karsintaerässä, joista finaaleihin selvisi viisi parasta per erä. Ensimmäisessä erässä suomalaisten sijoitukset eivät riittäneet jatkoon Sami Säkkisen laskiessa kymmenneksi 70.40 pisteellä ja Joona Kankaan 11:nneksi 69.60 pisteellä. 

Toisessa karsintaerässä Aleksi Patja onnistui molemmilla laskuilla ja rovaniemeläinen laski erän neljänneksi 83 pisteellä. Toinen rovaniemeläinen Miika Virkki oli erän seitsemäs 75.20 pisteellä ja paluun kilpailuihin olkapäävamman jälkeen tehnyt Otso Räisänen 11:sta 64.60 pisteellä. Eetu Rintamaan 57.40 pistettä toivat 17. sijan.

– Aleksilla ensimmäisellä laskulla pieni virhe ja silti hyvät pisteet. Toisella sitten pystyi vielä parantamaan virheettömällä laskulla ja ansaittu finaalipaikka. Joonan ja Miikan pisteet jäivät vaisummaksi mitä ennakoitiin, mutta monipuolisella radalla tuomareiden mielipiteet jakaantuu, kun laskijoilla on useampi eri linja vaihtoehtoina, valmentaja Tomi Uuniemi kertoi.

– Samilla isompi virhe ensimmäisellä laskulla ja pieniä välineongelmia vielä siihen päälle toiselle kierrokselle. Toinen lasku kuitenkin hyville pisteille lainasuksilla, että yrityksestä pitää nostaa hattua, Uuniemi selvensi.

Finaalit Sveitsissä lasketaan lauantaina klo 13:45 alkaen.

Karsintojen tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/FS/8565/2015FS8565QRL.pdf
Finaalien tulosseuranta: http://live.fis-ski.com/livefss8274.htm

Mediayhteyshenkilö: valmentaja Tomi Uuniemi, puh: +358 40 9662536

Ski Crossin maailmancupissa laskettiin perjantaina kauden aikana USA:ssa peruuntunut kilpailu Ranskan Megevessä, jossa lasketaan myös kumparelaskun maailmancupin finaalit parikumpareissa sunnuntaina.

Perjantaiaamun aikalaskuissa Jouni Pellinen sijoittui 23:nneksi, aikaeron nopeimman ajan kellottaneeseen Kanadan Brady Lemaniin ollessa 1.81 sekuntia. Iltapäivän finaaleissa Pellinen aloitti laskut seitsemännessä erässä, jonka voiton ja jatkopaikan hän vei joka yhdessä Ranskan Arnaud Bovolentan kanssa.

Neljännesfinaalissa Pellistä vastaan asettui kaksi ranskalaista Bovolentan lisäksi, maailmancupin kärkisijoilla olevat ranskalaiset Jean Frederic Chapuis ja Bastien Midol. Pellinen otti hyvän lähdön ja siirtyi kärkipaikalle lähtosuoralla, mutta ensimmäisessä mutkassa ranskalaiset pyyhälsivät oikealta ohi Pellisen vetäessä mutkan pitkäksi. Radan puolivälissä Midol ja Bovolenta törmäsivät ja Pellinen onnistui nousemaan kolmanneksi, jonka sijan hän säilytti maaliin. Jatkoon menivät Chapuis ja Midol, Pellisen ja kaatuneen Bovolentan karsiutuessa. 

Pellisen pudottaneille ranskalaisille ei löytynyt pysäyttäjää kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa ja Sylvain Millaillieir johdatti ranskalaiset kolmoisvoittoon kotikisassa Midolin tullessa toiseksi ja Chapuisin kolmanneksi. Neljänneksi finaalissa jätettiin Saksan Paul Eckert

Lopputuloksissa Pellisen sijoitus oli 12:sta ja maailmancupissa helsinkiläinen on ennen kauden viimeistä kilpailua 22. sijalla. Ski crossin maailmancupin voiton ennen viimeistä kilpailua on varmistanut Chapuis, ennen Ruotsin Victor Öhling Norbergia ja Midolia. 

Lauantaina Megevessä lasketaan kauden päätöskilpailu. Suora lähetys finaaleista klo 12:00 alkaen Eurosport 2:lla ja jälkilähetys kilpailusta MTV Maxilla klo 17:50 alkaen.

Tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=34885&cal_suchsector=FS

Mediayhteyshenkilö: valmentaja-huoltaja Tero Ukkonen, puh: +358 400 651651

Ski Sport Finland TV Rukalla kumparelaskun maailmancupissa

Ski Sport Finland TV:n kuudes jakso julkaistiin perjantaina ja tuoreessa webisodissa ollaan freestylemaajoukkueen mukana kumparelaskun maailmancupin avauskilpailuissa joulukuussa Rukalla. Jakso on katsottavissa YouTubessa, osoitteessa: https://youtu.be/UMVVTPqUj9s

Lisätietoja:

Jussi Väätäinen, tuottaja, Ski Sport Finland ry

Äyritie 12 C
FI-01510 Vantaa
FINLAND

tel. +358 45 120 9920
e-mail: jussi.vaatainen@skisport.fi

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.youtube.com/user/SkiSportFinlandTV
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs