Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Akrobatiavoimistelun SM-mitalit jaettiin kahden seuran kesken

Suomen Voimisteluliitto

Akrobatiavoimistelun SM-mitalit jaettiin kahden seuran kesken

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2016 klo 19:00
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Lauantaina 12.3. Kurikassa käytiin akrobatiavoimistelun historian toiset suomenmestaruus -kilpailut. Viime vuoden tapaan kovin vääntö SM-mitaleista käytiin Lakeuden Taitovoimistelijoiden ja Tampereen Voimistelijoiden kesken. Lakeuden Taitovoimistelijoiden (LTV) hallitsevat SM-mestarit triot-sarjassa Inka Koskenkorva, Hilkka Nisula ja Vilma Luoma-Nirva nappasivat vahvoilla ja näyttävillä suorituksillaan toiset SM-kultansa. Pareissa SM-kullan vei viime vuoden neloset, Tampereen Voimistelijoiden (TV) Aliina Lousa ja Silja Halme.

"Lähdimme kilpailuun ilman tuloksellisia odotuksia, hakemaan puhtaita suorituksia. Loukkaantumisen takia tavoitteita ei voitu asettaa, sillä itse osallistuminenkin oli epävarmaa. Tytöt ovat harjoitelleet ahkerasti alkuvuoden ja onnistuminen tuli oikealla hetkellä", valmentaja Sanni Suominen Tampereen Voimistelijoista kommentoi parien SM-kultaa. 

SM-mitalit ratkottiin nostoja painottavan balance-ohjelman ja heittoja sisältävän dynamic-ohjelman yhteenlasketuilla pisteillä.

Akrobatiavoimistelu on Voimisteluliiton kilpalajeista tuorein - lajissa on järjestetty virallisia SM-kilpailuja vasta viime vuodesta lähtien. Alun perin laji on rantautunut Suomeen 90-luvulla kansainvälisestä Gymnaestrada-voimistelutapahtumasta, jossa Lakeuden Taitovoimistelijoiden Eija Nevanpää yhdessä äitinsä Eira Nevanpään kanssa näkivät kansainvälisen ryhmän akrobatiavoimistelu-esityksen ja päättivät, että tätä he myös Suomessa tulevat tarjoamaan.

Suomessa laji on vielä pieni, mutta akrobatiavoimistelu selvästi kiinnostaa. Lajin harrastajamäärät ovat vuodessa nelinkertaistuneet: Voimisteluliiton vuositilastojen mukaan akrobatiavoimistelua pystyi vuonna 2014 harrastamaan 16 eri seurassa ja harrastajien määrä oli alle 500, kun taas 2015 vastaavat luvut olivat 27 voimisteluseuraa ja harrastajia yli 2000.

Tulokset

SM-luokka parit 

1. Aliina Luosa, Silja Halme TV 48,650
2. Maria-Sofia Soini, Iiris Klemola LTV 43,900
3. Sara Liias, Eya Iso-Tuisku LTV 41,800

SM-luokan triot

1. Inka Koskenkorva, Hilkka Nisula, Vilma Luoma-Nirva LTV 51,550
2. Iida Peltonen, Emma Luoma-Nirva, Ronja Saarinen LTV 50,802
3. Iida Lipsonen, Oona Lipsonen, Siiri Nuutinen TV 47,350

Lisätietoa akrobatiavoimistelun lajipäälliköltä Sanna Heikkilältä, p. 050 370 8519.

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs