Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Voiko Tenojoen kalastuskautta pidentää? Kolmivuotinen meritaimentutkimus käynnistyy Tenojoella

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Voiko Tenojoen kalastuskautta pidentää? Kolmivuotinen meritaimentutkimus käynnistyy Tenojoella

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2011 klo 09:51
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) käynnistää alkukesästä kolmivuotisen meritaimenhankkeen. Tulosten perusteella arvioidaan, voidaanko Tenojoen kalastuskautta pidentää sallimalla taimenen pyynti nykyistä pidempään. Arvioinnissa huomioidaan erityisesti, että pyynti ei saa kohdistua vesistön ainutlaatuisiin lohikantoihin.

Tenojoen meritaimenen biologiasta ja elinkierrosta on varsin niukasti tutkimustietoa. Hankkeessa selvitetään taimenien vaelluskäyttäytymistä, levittäytymistä ja lisääntymistä koko vesistön alueella merkitsemällä vuosittain (2011 - 2013) 50 - 80 meritaimenta radiolähettimillä ja seuraamalla niiden liikkumista merkintähetkestä aina talven yli seuraavaan kesään.

Tenojoen vesistön taimenkantojen nykytilaa, ikä- ja kokorakennetta sekä taimensaaliita arvioidaan koostamalla yhteenveto olemassa olevista suomunäyte- ja saalistilastointitiedoista.

Tutkimusta rahoittavat maa- ja metsätalousministeriö sekä RKTL. Hankkeen yhteistyötahoja ovat muun muassa Tromssan yliopisto, Metsähallitus sekä paikalliset vesialueiden omistajat niin Suomen kuin Norjan puolella. Tutkimushanketta koordinoidaan RKTL:n Tenojoen kalantutkimusasemalta.

Lisätietoa:
Tutkija Panu Orell, panu.orell@rktl.fi, puh: 040 530 5830

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs