Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään huomenna 23.11.2012

Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään huomenna 23.11.2012

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2012 klo 09:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

 

WSOY:n kirjallisuussäätiön Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään jälleen huomenna perjantaina 23.11. kello 19.–19.15. Kirjallisuussäätiö haastaa kaikki suomalaiset lukemaan edes vartiksi.

 

”Kirjasta voi löytää opastusta ja valaistustakin tämän elämän pulmiin.”

”Ihminen joka ei lue menettää valtavasti elämyksiä, tuntemuksia ja maailmoja.”

”Kirjat ovat pakokeino, joilla pääsee ankeasta arjesta aivan toiseen maailmaan.”

”Lukeminen laajentaa sanavarastoa & edistää oman äidinkielen sekä vieraiden kielten oppimiskykyä.”

“Lukeminen helpottaa koulunkäyntiä, kirjoittamista, kaikkea mahdollista.”

- Lukupiiriläisten ajatuksia lukemisesta.

 

WSOY:n kirjallisuussäätiö lanseerasi viime vuonna Valtakunnallisen lukuhetken. Silloin säätiö lahjoitti kaikille Suomen ekaluokkalaisille omat kaunokirjalliset teokset. Tämän vuoden keulahahmoksi valittiin esikoiskirjailija Annukka Salama, joka vetää nuorille suunnattua  lukupiiriä Facebookissa.

– Haluamme jatkaa hyvää perinnettä. Viime vuonna useampi tuhat suomalaista ilmoittautui Facebookissa Lukuhetki-tapahtumaan. Toivomme, että tänä vuonna saamme innostettua vieläkin enemmän suomalaisia kirjan pariin edes vartiksi. Lukuhetken tavoitteena on muistuttaa meitä kaikkia lukemisen tärkeydestä, toteaa WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies Hanne Selkokari.

 

Nuoret lukevat innokkaasti

– Olin tosi otettu, että minut pyydettiin mukaan lukupiiriin. Lukijoiden kanssa keskustelu on ollut antoisaa ja kirjoittamistani kehittävää, toteaa lukupiiriä vetävä esikoiskirjailija Annukka Salama.

Lukupiiriläiset saivat luettavakseen Annukka Salaman faunoideista kertovan Käärmeenlumooja-teoksen. Facebookissa nuoret käyvät vilkasta keskustelua kirjasta sekä lukemisesta ja kirjoittamisesta ylipäätään.

Nuorille lukeminen on pakokeino toiseen maailmaan. Heidän mielestään se kehittää mielikuvitusta ja laajentaa näkemystä maailmasta. Hyvä kirja on opastaja ja ystävä. Se rauhoittaa nykyajan virikkeitä pursuavassa mediamaailmassa. 

– Lukupiirissä on ollut hienoa huomata, että Suomessa on edelleen lukutaitoon ja lukuharrastukseen intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä. Minulla perimmäinen syy kirjailijan ammatin harjoittamiseen on lasten- ja nuorten lukutaidon kehittymisen tukeminen. Toisaalta minulla on mielettömän hauskaa henkilöhahmojeni kanssa, ja nuoret ovat ihanin, välittömin, inspiroivin ja innokkain porukka, jolle vaan voi kirjoittaa, Salama sanoo.

 

Lisätiedot

Annukka Salama, annukka.suksi@gmail.com, 050 538 7656

Liitetiedostot

Vuonna 1942 perustetun, yleishyödyllisen Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiön tarkoituksena on edistää suomalaista kansalliskirjallisuutta. Säätiö edistää myös lukuharrastuksen lisäämistä. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja ja palkintoja sekä tukemalla kirjallisuutta ja lukuharrastusta edistäviä hankkeita. WSOY:n kirjallisuussäätiö on Suomen merkittävin kirjallisuutta tukeva säätiö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs