Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Suomi kahmi 7 mitalia Pohjoismaiden Agilitymestaruuskisoissa

Suomen Agilityliitto ry

Suomi kahmi 7 mitalia Pohjoismaiden Agilitymestaruuskisoissa

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2011 klo 07:08
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Agilityn Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut kilpailtiin Liedossa 14.8.2011.

Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisista agilityurheilijoista, Jari Suomalainen (Riihimäen Agility) ja kooikerhondje Frodo voittivat  medi-kokoisten koirien Pohjoismaiden mestaruuden toisen kerran peräkkäin. Sama koirakko voitti kesäkuussa Suomen mestaruuden jo neljännen kerran peräkkäin. Myös maksiluokassa Pohjoismaiden mestaruus uusittiin suomalaisen Janita Leinosen  (Liedon Agility Warriors) ja bordercollie Hitin toimesta.

Suomen medikoirakot veivät kokoluokassaan kolmoisvoiton, kun Jari Suomalaisen lisäksi hopeaa voittivat Taneli Ikäheimo ja mudi Pantse ja pronssia Emma Vasko ja keskikokoinen villakoira Linus.

Myös maksi-luokassa saatiin jälleen kultamitali Suomeen, kun Janita Leinonen ja bordercollie Hitti uusivat Pohjoismaiden mestaruutensa. Pronssia makseissa voitti Marianne Karjalainen ja bordercollie Träp.

Yksilökisojen lisäksi Suomen medikoirakot olivat voitokkaita myös joukkuekisassa. Suomen kultamitalijoukkueessa kisasivat Elisa Hietalo ja shetlanninlammaskoira Iitu, Kim Kurkinen ja shetlanninlammaskoira Popi, Emma Vasko ja Linus ja Taneli Ikäheimo ja Pantse.

Maksiluokassa Suomi sai PM-joukkuehopeaa. Joukkueessa kisasivat Sari Vähäniitty ja bordercollie Iiro, Marianne Karjalainen ja bordercollie Träp, Mari Kaplas ja australiankelpie BC sekä Tuulia Liuhto ja bordercollie Punssi.

 

Lisätietoja ja valokuvat

Kaikki PM-kisojen tulokset

Suomen Agilityliitto, viestinta@agilityliitto.fi
Kati Kollanen, 045 114 93 91

Liitteiden kuvissa:
- Medien voittajajoukkue: vasemmalta Taneli Ikäheimo ja Pantse, Emma Vasko ja Linus, Kim Kurkinen ja Popi, Elisa Hietalo ja Iitu
- Medien yksilömestarit: vasemmalta pronssikoirakko Emma Vasko ja Linus, hopeakoirakko Taneli Ikäheimo ja Pantse sekä kultamitalistit Jari Suomalainen ja Frodo
- Maksien yksilömestarit: vasemmalta Ruotsin hopeakoirakko Stine Mattson ja Vincent, keskellä kultamitalin uusineet Janita Leinonen ja Hitti ja oikealla pronssikoirakko Marianne Karjalainen ja Träp

Kuvat: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi. Kuvia voi käyttää PM-kisauutisten kuvituksena. Kuvaajan nimi on mainittava. Jukka Pätyseltä on saatavissa kuvat myös isommassa kuvakoossa: jukka.patynen@gmail.com

 

 

 

Liitetiedostot

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU) ry:n tukijäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs