Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Sotšin olympialaisiin tasan vuosi: IT-joukkue aloittanut 100 000 tunnin treenit

Atos

Sotšin olympialaisiin tasan vuosi: IT-joukkue aloittanut 100 000 tunnin treenit

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2013 klo 13:36
Julkaisija: Atos

Sotšin olympialaisiin tasan vuosi: IT-joukkue aloittanut 100 000 tunnin treenit

Venäjän Sotšissa järjestettävien talviolympialaisten alkuun on tänään aikaa tasan vuosi, ja olympiakomitean virallinen IT-kumppani Atos on aloittanut kisajärjestelmien testaamisen omassa teknologialaboratoriossaan.

Atos käyttää Sotšin olympialaisten ja paralympialaisten IT-järjestelmien testaamiseen yli 100 000 tuntia, jona aikana yhtiön asiantuntijat simuloivat jopa 500 erilaista skenaariota, joita kisojen aikana voi tapahtua.

Uutta Sotšissa:

  • Sotšin kisoissa nähdään 12 uutta urheilulajia, eli mukana on enemmän lajeja kuin missään aiemmissa talviolympialaisissa. Uusia lajeja ovat mm. halfpipe-laskettelu, naisten mäkihyppy sekä ohjaskelkkailun joukkueviesti.
  • Näiden ja kaikkien muiden olympialajien tulokset Atos välittää reaaliaikaisesti medialle ja katsojille myInfo+ -järjestelmän kautta. Järjestelmän avulla välitetään lisäksi myös mm. lajien aikatauluja, säätietoja, mitalitilastoja ja uutissyötteitä, ja se toimii myös mobiililaitteissa.
  • Atoksen CIS-selostajajärjestelmä tukee median kommentaattoreita toimittamalla heille entistä tarkempaa kisainformaatiota entistäkin nopeammin.

"Olemme sitoutuneita tekemään Sotšin 2014 talviolympialaisista kaikkien aikojen digikisat ja iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä Atoksen, Kansainvälisen olympiakomitean IT-kumppanin kanssa. Atoksen edellisistä kuusista olympialaisista mukanaan tuoma kokemus on korvaamatonta", kertoo Sotšin kisojen järjestelykomitean puheenjohtaja Dmitry Chernyshenko.

"Kisojen testilaboratorion avaaminen on huomattava merkkipaalu matkalla kohti olympialaisten avajaispäivää. Atoksen joukkue on erittäin sitoutunut tekemään Sotšin 2014 kisoista toimivat ja menestyksekkäät", lupaa Patrick Adiba, Atoksen Major Events & Olympic Games -yksikön johtaja.

Atoksen asiantuntijajoukko on ollut paikalla Sotšissa jo toukokuusta 2010. Tällä hetkellä ryhmään kuuluu 70 atoslaista, jotka ovat jo toteuttaneet vapaaehtoisportaalin, jonka kautta hallitaan kisojen yli 25 000 vapaaehtoisen rekrytointi.

Kisojen avajaispäivään mennessä Atos toimittaa Sotšiin 900 palvelinkonetta, 1000 verkko- ja turvalaitetta ja 6500 työasemaa. Atoksen järjestelmät välittävät kisatapahtumat maailman medialle 0,3 sekunnissa ja huolehtivat 220 000 urheilijan, median edustajan, kisavirkailijan ja yhteistyökumppanin akreditaatiosta.

Atos on viimeisten yli 10 vuoden aikana vastannut olympialaisten ja paralympialaisten onnistumisesta Kansainvälisen olympiakomitean virallisena IT-kumppanina. Ensimmäistä kertaa Atos oli mukana Salt Lake Cityn talvikisoissa 2002.

Lisätietoja:
Salla Syrman
salla.syrman.ext@atos.net
+358 50 326 1236

Atos
Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Yhtiön vuoden 2011 laskennallinen liikevaihto oli noin 8,5 miljardia euroa. Atoksella on maailmanlaajuisesti 74 000 työntekijää, joista noin 400 Suomessa ja Virossa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme liiketoimintakriittisiä IT-järjestelmiä maailmanlaajuisen palveluorganisaatiomme kautta. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus sekä laatuun ja luotettavuuteen panostaminen. Liiketoimintamme perustuu syviin asiakassuhteisiin, jossa asiakas vie meitä ja me asiakasta eteenpäin. Atos tarjoaa kaikki IT-palvelut aina järjestelmien suunnittelusta niiden jatkuvaan ylläpitoon ja ulkoistamiseen. http://fi.atos.net

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs