Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Opiskelijoiden Liikuntaliitto tyytyväinen ammattikorkeakoululakiin

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Opiskelijoiden Liikuntaliitto tyytyväinen ammattikorkeakoululakiin

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2013 klo 12:17
Julkaisija: Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

 

TIEDOTE 19.02.2013

 

VAPAA JULKAISTAVAKSI

 

Opiskelijoiden Liikuntaliitto on osittain tyytyväinen hallituksen esitykseen ammattikorkeakoululaista. OLL näkee edelleen parhaana vaihtoehtona liikuntapalveluiden kirjaamisen suoraan lakiin, mutta pitää liikuntapalveluiden sisällyttämistä toimilupien myöntämistä koskevaan asetukseen ja sen yksityiskohtaisiin perusteluihin kaivattuna parannuksena.

Liikunnan ottaminen mukaan ammattikorkeakoulu-uudistukseen on hyvin linjassa liikunnan elämänkaarimallin kokonaisvaltaisen edistämisen kanssa. Viimeviikkoisen YTHS:n opiskelijoiden terveystutkimuksen tulosten jälkeen yksikään korkeakoulu ei voi väistää velvollisuuttaan opiskelijoidensa opiskelukyvyn edistämisessä.

”Terveyserot ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoiden välillä ovat hätkähdyttävän suuret”, toteaa liiton puheenjohtaja Teemu Myllärinen.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto pitää laadukkaita liikuntapalveluita keskeisenä keinona parantaa opiskelijoiden terveyttä, lyhentää opiskeluaikoja sekä varmistaa työelämässä jaksaminen.

Syksyllä 2013 uusittaviin ammattikorkeakoulujen toimilupahakemuksiin tulee liittää kattava selvitys liikuntapalveluiden järjestämisestä uudessa ammattikorkeakoulussa. OLL edellyttää, että uudistuvat ammattikorkeakoulut tavoittelevat korkeakoululiikunnan suositusten mukaista vähimmäispanostusta 30€ vuodessa opiskelijaa kohden liikuntapalveluiden järjestämiseen. Samalla OLL muistuttaa, että ammattikorkeakouluille asetetut säästöt eivät ole peruste laiminlyödä tai heikentää liikuntapalveluita jatkossakaan.

Hallituksen esitys ammattikorkeakoululaiksi on ehjä paketti, ja liikunnan kirjaaminen korkeakoulujen vastuulle toteuttaa myös hallitusohjelmaa, jossa on mainittu opiskelijaliikunnasta huolehtiminen.

”Kiitokset laista menevät siis opetusministeri Jukka Gustafssonille sekä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäelle”, kehuu liiton varapuheenjohtaja Vesa-Ville Väänänen. 

Lisätiedot:
Puheenjohtaja Teemu Myllärinen, +358447800211, teemu.myllarinen@oll.fi
Viestintävastaava, varapuheenjohtaja Vesa-Ville Väänänen, +358447800216 , vesa-ville.vaananen@oll.fi

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto
Lapinrinne 2
00180 Helsinki

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs