Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Nordic Built Challenge -kilpailun finalistit julkaistu – Suomen kilpailun ehdotuksista välittyy vahva sitoutuminen kestävien työympäristö-ratkaisujen luomiseen

Senaatti-kiinteistöt

Nordic Built Challenge -kilpailun finalistit julkaistu – Suomen kilpailun ehdotuksista välittyy vahva sitoutuminen kestävien työympäristö-ratkaisujen luomiseen

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 13:36
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Marraskuussa käynnistynyt Nordic Built Challenge -suunnittelukilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt ja finalistit julkaistu. Kilpailukohteina on viisi kiinteistöä, yksi kustakin pohjoismaasta. Maakohtaiset arviointiraadit ovat valinneet Nordic Built Challenge -kilpailun 20 finalistia, neljä kustakin kiinteistöstä.  Ehdotuksia tuli yhteensä 171. Kukin finalisti saa palkinnoksi 300 000 Norjan kruunua (noin 40 000 euroa) ja oikeuden edetä kilpailun toiseen vaiheeseen.

Suomessa kilpailukohteena on Tampereen Kalevassa sijaitseva, valtion virastotalona toimiva Hippostalo, jonka omistaa Senaatti-kiinteistöt.  Kilpailun tavoitteena on kehittää ja uudistaa kiinteistöjä kestävällä ja kustannustehokkaalla tavalla.  Suomessa kilpailun ensimmäisessä vaiheessa haettiin erityisesti uudenlaisia, joustavia ja innovatiivisia työympäristöratkaisuja tulevaisuuden muuttuviin työnteon tarpeisiin.

Suomen kilpailuun lähetettiin yhteensä 43 ehdotusta. Suomen arviointiraadin mukaan kaikki ehdotukset olivat hyvin valmisteluja, ammattimaisia ja monipuolisia.

– Ne ovat aidosti monialaisia, ja niistä näkyy vahva sitoutuminen kestävien työympäristöratkaisujen luomiseen – aivan kuten toivoimmekin, luonnehtii Senaatti-kiinteistöjen operatiivinen johtaja Juha Lemström, joka toimii Suomen arviointiraadin puheenjohtajana.

Finalistit saavat oikeuden edetä kilpailun toiseen vaiheeseen, jossa ehdotusten pitää olla realistisia ja toteuttamiskelpoisia. Juha Lemströmin mukaan toisen vaiheen odotukset ovat korkealla.

– Finalisteilla on jo nyt tuoreita ideoita tulevaisuuden työympäristöistä, kestävistä toteutustavoista sekä eko- ja energiatehokkaasta korjausrakentamisesta. Kaikki ideat eivät ole sellaisenaan toteutuskelpoisia, mutta niissä on tuoretta näkökulmaa ja kehityspotentiaalia.

Lemströmin mukaan kilpailu on ollut onnistunut Senaatti-kiinteistöjen ja kestävän kehityksen kannalta.

– Olemme jo nyt saaneet valtavasti uusia ideoita ja uutta tietoa, joita varmasti hyödynnetään monissa tulevissa projekteissa.  Kilpailun tarkoituksena on luoda uusi yleispätevä ja ekotehokas toimistotyön konsepti, joka olisi hyödynnettävissä missä tahansa 1970- ja 1980-luvun toimistorakennuksessa.

Tutustu 20 pohjoismaiseen finalistiin ja neljään Suomen ehdokkaaseen täällä:

http://www.nordicinnovation.org/nordicbuilt/finalists

Lisätietoja Suomen kilpailusta:
operatiivinen johtaja Juha Lemström, Senaatti-kinteistöt p. 0205 811 755.

 

Tietoa Nordic Built Challengesta

Nordic Innovation haluaa kilpailun tulosten lujittavan Pohjoismaiden asemaa kestävässä korjausrakentamisessa. Projektipäällikkö Trine Pertou Mach on tyytyväinen saatujen ehdotusten laatuun, joskin se teki 20 finalistin valinnasta hyvin haasteellista.


Nordic Built Challenge on avoin ja monialainen suunnittelukilpailu, jonka aiheena on yhden kiinteistön peruskorjaus kussakin Pohjoismaassa. Kilpailu kannustaa innovoimaan ja kehittämään kestäviä, toteuttamiskelpoisia ja yleispäteviä korjausrakentamiskonsepteja Pohjoismaiden yleisimmille kiinteistötyypeille. Kaiken perustana on Nordic Built Charter -niminen peruskirja.

Nordic Built Challenge -kilpailun viisi voittajaa saavat mahdollisuuden solmia kiinteistöjen omistajien kanssa konsulttisopimuksen ja mahdollisuuden toteuttaa projektinsa. Lisäksi ne tavoittelevat Nordic Built Challengen pääpalkintoa, joka on miljoona Norjan kruunua (135 000 euroa).

Tietoa Nordic Builtista
Nordic Built on yksi kuudesta lippulaivahankkeesta, jotka on käynnistetty osana uutta innovaatio- ja elinkeinopolitiikan yhteistyöohjelmaa. Vihreään kasvuun keskittyvästä ohjelmasta päättivät Pohjoismaiden elinkeinoministerit lokakuussa 2011. Nordic Built -hanketta rahoittavat Pohjoismaiden ministerineuvosto ja Nordic Innovation, joka on myös mukana toteuttamassa ohjelmaa yhdessä Pohjoismaiden kanssa.

Nordic Built -hanke toteutetaan vuosina 2012–2014 kolmessa vaiheessa, ja ohjelman moduulit kattavat joukon toisiinsa liittyviä toimenpiteitä. Lisätietoja: http://www.nordicbuilt.org

Malin Kock, communications adviser
+47 95 92 49 53
m.kock@nordicinnovation.org

Trine Pertou Mach, senior innovation adviser
+47 95 13 67 73
t.mach@nordicinnovation.org

Hans Fridberg, innovation adviser
+47 46 92 03 40
 h.fridberg@nordicinnovation.org

 

 

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Tutustu toimintaamme http://yhteiskuntavastuuraportti2012.senaatti.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs