Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Mikkelissä ratkeaa kuka ottaa johdon

Reserviläisliitto tiedottaa

Mikkelissä ratkeaa kuka ottaa johdon

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2012 klo 14:29
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto saa uuden puheenjohtajan 17.11. klo 13.30 Mikkelin musiikkiopistolla alkavassa syyskokouksessa. Ehdolla Suomen suurimman maanpuolustusjärjestön johtoon ovat kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä, toiminnanjohtaja Osmo Suominen Piikkiöstä ja kansanedustaja Tom Packalén Helsingistä.

Puheenjohtajan valinnalla on erityisen suuri merkitys juuri nyt, koska puolustusvoimauudistuksen myötä vapaaehtoisuuden rooli puolustusjärjestelmässämme kasvaa. Reserviläisliiton lähivuosien erityisinä haasteina ovat reserviläisten maanpuolustushengen sekä kenttäkelpoisuuden ylläpitäminen, koska säästösyistä kertausharjoituksia ei juuri järjestetä. Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on 350.000 henkilöä, joista yli 96 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä.

Mikkelin syyskokous käsittelee myös liiton ensi vuoden toimintasuunnitelmaa ja talousarviota. Vuoden teemaesitys on Reservi - maanpuolustuksemme perusta ja teeman hengessä Reserviläisliitto kannustaa reserviläisiä ylläpitämään omaa kenttäkelpoisuuttaan ja sotilaallista osaamistaan liiton paikallisyhdistysten toimintaan sekä koulutukseen osallistumalla.

Media tervetullut puheenjohtajapaneeliin

Ennen vaalia puheenjohtajaehdokkailla on edessään tuliset paikat klo 12.00 alkavassa puheenjohtajapaneelissa kokousedustajien ja yleisön esittämien kysymysten ristitulessa. Myös median edustajat ovat tervetulleita paikalle tenttaamaan ehdokkaita sekä seuraamaan myös syyskokouksen etenemistä.

Ensimmäisen kokouspäivän päättää klo 19.30 alkava iltajuhla Mikkelin Sokos Hotel Vaakunassa. Sunnuntaina herätetään maanpuolustushenkeä marssimalla lippulinnan johdolla Mikkelin Tuomiokirkosta Hallitustorille, jossa lasketaan seppele Marskin patsaalle. Mukana noin klo 11.30 alkavalla marssilla on Reserviläisliiton jäseniä kautta maan.

Kaksipäiväisen syyskokoustapahtuman kruunaa sunnuntaina 18.11. klo 13.00 Mikkelin musiikkiopistolla alkava valtakunnallinen maanpuolustusjuhla. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää kansanedustaja Lenita Toivakka ja päätössanoista vastaa liiton väistyvä puheenjohtaja Markku Pakkanen.

Tilaisuus on avoin kaikille. Kahvitarjoilu alkaa juhlapaikalla jo klo 12.00. Asuna maanpuolustusjuhlassa on tumma puku tai paraatipuku ja isot kunniamerkit.

Lisätietoja Mikkelin syyskokoustapahtumasta löytyy osoitteesta www.reservilaisliitto.fi/mikkeli. Lisätietoja antaa myös Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs