Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » Kanadalaiset pesivät suomalaiset pipolätkän maailman finaalissa – Red Bull Open Ice

Red Bull

Kanadalaiset pesivät suomalaiset pipolätkän maailman finaalissa – Red Bull Open Ice

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2013 klo 18:54
Julkaisija: Red BullKanadalaiset pääsivät juhlimaan Helsingin Kalliossa, Brahen kentällä 23.2.2013, Red Bull Open Ice pipolätkän maailmanmestaruutta. Pikku pakkasella pelatussa finaalissa Team Canada haastoi Turun Härkiä koko rahan edestä ja viimein vaahteranlehtipaidat kaatoivat suomalaiset luvuin 5-4.

Red Bull Open Ice pipolätkän maailman finaalissa olivat mukana Suomen karsintaturnauksien neljä voittajajoukkuetta sekä Yhdysvaltojen ja Kanadan mestarijoukkueet. Pelien edetessä ja panosten kovetessa nähtiin Brahen kentällä taidokasta kiekkoilua; takuuvarmaa viimeistelyä, nöyrää puolustuspelaamista ja ratkaisevia yksilösuorituksia.

NHL- sekä SM-liigakokemusta omaavia kiekkotaitureita sisältävä Turun Härät tiputtivat semifinaaleissa Team USA:n selkein luvuin 10-3. Team Canadalle kovan vastuksen semifinaalissa tarjosi HC Starat, mutta härmäläisten puristus ei aivan riittänyt, kun kahden 15 minuutin erän jälkeen luvut taululla näyttivät kanadalaisille 11-8. Finaaliottelun näyttämö oli valmiina Turun Härille (Pekka Lehmus, Janne Koskinen Mikko Eloranta, Jani Kivihaka, Mikko Nieminen, Sami Salonen) sekä Team Canadalle (Steve Shrum, Tyler Shybunka, Wade Burt, Jonathan Hobson, Cad Hinz, Brent Robertson).

Alkuerissä maalierot olivat suuria, mutta finaalissa nähtiin tiukkaa vääntöä eikä maaleilla mässäilty. Ensimmäinen erä päättyi tasalukemiin 2-2 ja kaikki oli vielä mahdollista molemmin puolin. Toisessa erässä Turun Härät eivät pystyneet kunnolla murtautumaan kanadalaisten maalialueelle. Sen sijaan Team Canadan hyökkäyspeli tuntui saaneen lisäpotkua ja 5-4 voittomaali syntyi kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

- Pelasimme Turun Härkiä vastaan turnauksen alussa, jossa he löivät meidät mennen tullen. Tiesimme finaaliottelusta tulevan kova, mutta tiesimme myös heidän olevan hieman vanhempia kuin me ja toivoimme heidän energiatasonsa hiipuvan. Meillä kävi tuuri parin tilanteen kanssa ja voitimme. Oli todella hauska päivä, kertoi Team Canada joukkueen kapteeni Steve Shrum.

- Pojat pelasi paremmin tämän toisen pelin kuin sen ensimmäisen, mitä me dominoitiin ihan täysin. Kanadalaiset pelasi omassa päässä niin tarkkaan eikä me päästy maalille, jossa ne pelasi kohtuullisen kovaa, niin kuin kanadalaiset yleensä pelaa, ja siinä me hävittiin. Ei saatu maaleja, oltiin vähän tehottomia ja hitaita. Vanhoja miehiä ja jos keski-ikä on 40 vuotta, niin ei voi muuta odottaa, naureskeli Turun Härkien kapteeni Eloranta finaalin jälkeen.

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin voittajajoukkueen John Hubson.


Kuvat: Rami Lappalainen / Red Bull Content Pool

www.redbull.fi/openice

Lisätietoja: 
Anette Latva-Piikkilä, anette.latva-piikkila@fi.redbull.com, mob. 040 772 4124

 

Liitetiedostot

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs