Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu ja vapaa-aika » HeiaHeiasta Puolustusvoimien ase liikkumattomuutta vastaan

H2 Wellbeing Oy

HeiaHeiasta Puolustusvoimien ase liikkumattomuutta vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2013 klo 10:00
Julkaisija: H2 Wellbeing Oy

Kutsuntaikäisten kunto-ohjelma on ollut menestys

Suomen johtava hyvinvoinnin ja liikunnan yhteisöpalvelu HeiaHeia.com on tehnyt valtakunnallisesti merkittävän yhteistyösopimuksen Suomen Puolustusvoimien kanssa. HeiaHeia käynnisti pilottiyhteistyön Puolustusvoimien kanssa vuonna 2011. Pilotissa Puolustusvoimat otti käyttöönsä HeiaHeian kanssa yhteistyössä toteutetun MarsMars.fi-palvelun, jonka tarkoituksena oli edistää kutsuntaikäisten omaehtoista liikuntaa ennen varusmiespalvelusta oman tason ja tavoitteiden mukaisella “kolmessa kuukaudessa inttikuntoon” -ohjelmalla.

Pilotista saadut kokemukset ja alustava tutkimustieto ovat olleet rohkaisevia, joten MarsMars otetaan käyttöön valtakunnallisesti. Palvelu tulee kaikkien asevelvollisten sekä vapaaehtoisesti asepalvelukseen astuvien naisten käyttöön syksyn 2013 kutsunnoista lähtien.

Tutkimus: Yli puolet pilottipalvelun käyttäjistä lisäsi liikunta-aktiivisuuttaan

Puolustusvoimat tutki pilotin aikana sen vaikuttavuutta ja totesi, että 60 prosenttia palvelun käyttöön ottaneista lisäsi liikunta-aktiivisuuttaan. HeiaHeialla on vastaavia tuloksia myös yli sadasta yritysasiakkaasta, jotka ovat käyttäneet HeiaHeiaa työhyvinvointiohjelmissaan.

"Puolustusvoimilla on tärkeä kansanterveydellinen rooli nuorten miesten liikunta-aktiivisuuden edistäjänä. Uskomme, että kutsuntojen yhteydessä käyttöön otettava sosiaalisen median liikuntapalvelu houkuttelee liikunnan pariin myös niitä nuoria, jotka eivät aiemmin ole harrastaneet säännöllisesti liikuntaa. Sosiaalinen ympäristö yhdessä tuttujen kavereiden kanssa voisi olla keino, jolla nuoria houkutellaan liikkumaan. Pilottihankkesta saadut myönteiset kokemukset ovat rohkaiseet meitä jatkamaan ohjelman kehittämistä valtakunnalliseksi palveluksi yhdessä HeiaHeian kanssa”, toteaa Puolustusvoimien liikuntapäällikkö, everstiluutnantti Matti Santtila.

Yhteisöllinen ja pelillinen teknologia motivoi

Asevelvollisten liikunta-aktiivisuuden lisääminen ja kunnon parantaminen ennen varusmiespalvelukseen astumista oli yksi niistä suosituksista, jotka nousivat esiin asevelvollisuuden yhteiskunnallisia vaikutuksia selvittäneen asevelvollisuustyöryhmän loppuraportissa vuonna 2010. Puolustusvoimat tarttui asiaan heti työryhmän raportin valmistuttua.

"Pidän tärkeänä, että asevelvollisuutta kehitetään, jotta se olisi mielekkäämpi ja toimivampi kokonaisuus sekä nuorten että yhteiskunnan näkökulmasta. On hienoa, että HeiaHeian kanssa toteutetusta palvelusta on saatu mitattavia tuloksia aikaan kansainvälisestikin uraauurtavan hankkeen avulla. Tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten modernilla, viihteellisellä teknologialla ratkotaan konkreettisia ja yhteiskunnallisestikin polttavia ongelmia", toteaa asevelvollisuustyöryhmän puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

“Puolustusvoimien ja muiden asiakkaidemme tulokset osoittavat, kuinka MarsMars.fi ja HeiaHeia -palvelut toimivat. Se kannustaa liikkumaan myös niitä, jotka kokevat sykemittaukset ja himoliikkumisen itselleen liian totiseksi. Sosiaalisen median liikuntapalvelu tekee liikkumisesta mukavaa ja sosiaalista, mikä käyttäjiemme mukaan saa aikaan kestäviä muutoksia liikuntatottumuksissa”, toteaa Jussi Räisänen, HeiaHeia.comin perustajaosakas ja toimitusjohtaja.

HeiaHeia on maksuton ja kaikille avoin kuntoilumotivaattori. HeiaHeia tarjoaa myös maksullista palvelua yritysten ja erilaisten yhteisöjen käyttöön.

MarsMars.fi: Virtuaalisia sodemunkkeja ja räätälöityjä harjoitusohjelmia

Puolustusvoimille tuotettu MarsMars.fi-palvelu otetaan käyttöön syksyn 2013 kutsuntojen yhteydessä. Tulevat varusmiehet arvioivat ensin nykyistä kuntotasoaan ja määrittelevät sen jälkeen oman tavoitteensa. Näiden tietojen perusteella palvelu antaa yksilöllisen palautteen sekä tarjoaa yksilöllisesti räätälöidyn harjoitusohjelman, jonka sisällön on suunnitellut Urheilukoulu yhdessä Pääesikunnan henkilöstöosaston kanssa. Harjoitusohjelman suoritukset voi tämän jälkeen kirjata HeiaHeiaan ja kannustaa myös kavereiden suorituksia vaikkapa virtuaalisilla sotilaskotimunkeilla.

 

Lisätietoja:

http://www.marsmars.fi/

Liikuntapäällikkö everstiluutnantti Matti Santtila, Puolustusvoimat
matti.santtila (at) mil.fi

Toimitusjohtaja, perustajaosakas Jussi Räisänen, HeiaHeia.com
+358 50 386 6550
jussi (at) heiaheia.com

 

HeiaHeia.com on Suomen suurin liikunnan ja hyvinvoinnin online-yhteisöpalvelu. HeiaHeia.com tarjoaa muun muassa työyhteisöille ja erilaisille järjestöille nykyaikaisen, kustannustehokkaan ja monipuolisen tavan edistää jäsentensä hyvinvointia. Palvelu toimii myös kaikilla mobiililaitteilla ja se on erittäin helppo ottaa käyttöön. HeiaHeian yhteisöasiakkaita ovat mm. PepsiCo, Sonera, Pöyry, VR, Nordea, Kesko ja Fazer.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs