Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » World Vision: Miljoonat avun tarpeessa Etiopiassa kuivuuden vuoksi

Suomen World Vision

World Vision: Miljoonat avun tarpeessa Etiopiassa kuivuuden vuoksi

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 12:30
Julkaisija: Suomen World Vision

Miljoonat lapset ja perheet Etiopiassa ovat kiireellisen humanitaarisen avun tarpeessa kuivuuden vuoksi. Etiopian hallituksen arvion mukaan 8,2 miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua sopeutuakseen kuivuuden vaikutuksiin. 

— Kriisi vaikuttaa erityisesti lapsiin ja heidän perheisiinsä. Etiopian humanitaarinen koordinaatiotiimi (EHCT) on arvioinut, että tammikuuhun 2016 mennessä 350 000 lasta tulee tarvitsemaan välttämätöntä aliravitsemuksen hoitoa. Myös tuhkarokon ja muiden tautien mahdollinen leviäminen uhkaa jo haavoittuvassa asemassa olevien ja aliravittujen lasten terveyttä, sanoo lasten oikeuksien asiantuntija Annette Gothóni Suomen World Visionista.

—World Vision työskentelee, jotta lapset ja yhteisöt saisivat tarvitsemaansa tukea ja pystyisivät jatkamaan elämäänsä kriisistä huolimatta. Seuraavan yhdeksän kuukauden aikana keskitymme erityisesti ruoka-apuun, aliravittujen lasten hoitamiseen sekä puhtaaseen veteen ja sanitaatioon. Lisäksi lasten suojelu ja lasten koulunkäynnin turvaaminen ovat prioriteettejamme, sanoo Etiopian World Visionin johtaja Margaret Schuler.   

Kriisi koskettaa ennakkoarvioiden mukaan noin 39 prosenttia World Visionin ohjelma-alueista. Alueet kärsivät sadon epäonnistumisesta, karjakuolemista ja heikentyneestä tuottavuudesta. Taustalla vaikuttavat niin kevään belg-sateiden vähäisyys kuin El Niño -sääilmiö, joka vaikutti kesän kiremt-sateisiin. World Vision pyrkii avustustyöllään varmistamaan, että ohjelma-alueilla viime vuosina saavutetut positiiviset tulokset eivät vaarannu. 

World Vision vastaa kriisiin strategisesti yhteistyössä hallituksen, yhteisöjen, YK-järjestöjen, uskonnollisten yhteisöjen sekä muiden toimijoiden kanssa turvatakseen kuivuudesta kärsivien lasten ja perheiden elinolosuhteet.

Haastattelupyynnöt:

Minna Havunen, viestintä, puh.043 825 0475 tai minna.havunen@worldvision.fi

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 100 miljoonaa ihmistä. Suomen World Vision on ulkoministeriön kumppanuusjärjestö, ja suomalaisten rahoittamia hankkeita on kuudessa maassa:  Keniassa, Ugandassa, Perussa, Kolumbiassa, Intiassa ja Sri Lankassa. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs