Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » World Vision aloittaa työn zikavirustartuntojen ehkäisemiseksi

Suomen World Vision

World Vision aloittaa työn zikavirustartuntojen ehkäisemiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2016 klo 11:56
Julkaisija: Suomen World Vision

Zikavirus uhkaa miljoonia ihmisiä Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla. Virustartuntoja on tällä hetkellä 12 World Visionin toimintamaassa. Suomen World Visionin ohjelmamaista virusta esiintyy erityisesti Kolumbiassa, jossa on raportoitu tuhansia tartuntoja, myös raskaana olevilla naisilla. Kolumbiassa on tällä hetkellä yli 900 Suomen World Visionin kummilasta.

World Vision työskentelee tartuntojen ehkäisemiseksi erityisesti pahiten viruksesta kärsivissä toimintamaissaan Brasiliassa, Kolumbiassa, El Salvadorissa, Hondurasissa ja Guatemalassa.

– Kokemuksemme esimerkiksi ebolan torjumisesta Länsi-Afrikassa on opettanut, että on tärkeää reagoida nopeasti ja tehdä yhteistyötä paikallisten viranomaisten, yhteisöjen johtajien ja kirkkojen kanssa. Esimerkiksi uskonnollisten johtajien kautta voi levittää tietoa tartunnan ehkäisemisestä, sanoo Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen. 

– Tiedotustyön lisäksi tartuntoja ehkäistään esimerkiksi jakamalla raskaana oleville naisille moskiittoverkkoja ja hyttyskarkotteita. Lisäksi pyritään tuhoamaan virusta levittävien hyttysten lisääntymispaikkoja. Kehitysyhteistyöohjelmissa havainnoidaan mahdollisia zikaviruksen oireita ja vastasyntyneiden pienipäisyyttä ja ohjataan potilaita lääkärin hoitoon, Niskanen sanoo.

Zikavirus on vakava uhka lasten hyvinvoinnille, sillä se voi aiheuttaa sikiöille mikrokefaliaa eli pienipäisyyttä. Pienipäisyys on vakava kehityshäiriö, joka aiheuttaa älyllistä jälkeenjääneisyyttä.  World Vision vaatii kansainvälistä yhteisöä ja tartunnasta kärsivien maiden hallituksia ohjaamaan riittävästi varoja terveyspalveluihin, jotta ihmisillä olisi tarpeeksi tietoa virustartunnan ehkäisemisestä. Erityisesti raskaana olevia naisia tulee suojella ja antaa heille tietoa tartunnalta suojautumisen keinoista. Jos raskaana oleva nainen saa tartunnan, hänen tulee saada hoitoa ja lääketieteellistä seurantaa.

Haastattelupyynnöt Latinalaisen Amerikan ja Karibian World Visionille:

Tiedottaja Minna Havunen, Suomen World Vision
+358 43 825 0475
minna.havunen@worldvision.fi 

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs