Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Uudet johtajat Benelux-maiden sekä Lontoon merimieskirkoille

Suomen Merimieskirkko ry

Uudet johtajat Benelux-maiden sekä Lontoon merimieskirkoille

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 20:43
Julkaisija: Suomen Merimieskirkko ry

Suomen Merimieskirkko ry:n hallitus on kokouksessaan 21.9.2015 valinnut Benelux-maiden merimieskirkon johtajaksi pastori Katri Oldendorffin (39) ja Lontoon merimieskirkon johtajaksi pastori Marjaana Härkösen (41).

Katri Oldendorffin valinnassa huomioitiin monipuolinen työ- ja johtamiskokemus. Marjaana Härkösen valinnassa painoi johtamiskokemus sekä kokemus yhteisöllisestä työtavasta”, perustelee Suomen Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen johtajavalintoja.

Ulkomaan merimieskirkon johtajat kuuluvat toimensa puolesta myös Suomen Merimieskirkon johtoryhmään. Hakijoita tehtävään Beneluxissa (Belgia, Alankomaat, Luxemburg) oli 13 ja Lontoossa 28. Lontoon merimieskirkon johtajan vastuulla on koko Iso-Britannian alueella ja Irlannissa tehtävä merimieskirkkotyö.

Katri Oldendorff on työskennellyt Suomen Merimieskirkon palveluksessa keväästä 2014, jolloin hän oli menestyksekkäästi käynnistämässä kansainvälisten risteilyalusten palvelupistettä Hernesaaressa. Tämän jälkeen hän on toiminut yhdistyksen varainhankintakoordinaattorina ja sittemmin yhteyspäällikkönä. Aikaisemmin FM, TM Oldendorff on toiminut mm. toimitusjohtajana digitaalisten vieraiden kielten oppimateriaalien kustantamossa, yrittäjänä kielitoimistossa, kesädiakonina Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä sekä saksan kielen lehtorina Turun yliopistossa ja Kielikanava Oy:ssä.

Merimieskirkon työ ja arki ovat Oldendorffille jo lapsuudestaan saakka tuttua. Hän on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa ulkosuomalaisena Saksassa. Turussa asuva Katri Oldendorff on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

TM Marjaana Härkönen tulee Merimieskirkon palvelukseen Punkaharjun kappeliseurakunnan (Savonlinnan srk) kappalaisen paikalta, missä tehtävässä hän on työskennellyt vuoden 2013 alusta lähtien. Tätä ennen Härkönen on toiminut mm. kirkkoherrana, vs. hiippakuntasihteerinä ja seurakuntapastorina. Härkönen on Mikkelin hiippakunnan pappisedustaja ja hallintovaliokunnan jäsen kirkolliskokouksessa (2012–2016). Harrastuksikseen Härkönen mainitsee mm. liikunnan ja matkailun.

Härkönen kertoo hakeneensa paikkaa, koska Merimieskirkon työ on matalan kynnyksen toimintaa, jossa on vahva diakoninen ja ekumeeninen ulottuvuus. ”Toisaalta tehtävässä pääsee toteuttamaan uudesta näkökulmasta papin tehtäviä ja vapaaehtoisten vastuunkantajien työn mahdollistamista. Osallisuuden ja yhteisön rakentamiseen liittyviin kysymyksiin olen saanut tuntumaa erityisesti jumalanpalveluselämän kehittämishankkeen ja kirkon tulevaisuusselontekotyöryhmän työskentelyssä, käytännön harjoitusta taas omassa kappeliseurakunnassani.”

Uudet johtajat aloittavat työnsä vuoden 2016 alusta. Nykyinen Benelux-maiden merimieskirkon johtaja Jarmo Karjalainen on kutsuttu Suomen Lähetysseuran aluepäälliköksi Mekongin alueelle ja Lontoon merimieskirkon johtaja Teemu Hälli on aloittanut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniajohtajana.

 

Lisätietoa:
www.merimieskirkko.fi
pääsihteeri Hannu Suihkonen, p. 040 192 2778, hannu.suihkonen@merimieskirkko.fi

Merimieskirkko – välittävien yhteisöjen kirkko

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 1875. Yhdistyksellä on palkattua henkilöstöä yhteensä noin 50. Kaikkien työntekijöiden ja vapaaehtoisten vastuunkantajien yhteismäärä vuositasolla on reilut 900. Yhdistyksen taseen loppusumma vuonna 2014 oli reilut viisi miljoonaa euroa. Merimieskirkko rahoittaa toiminnastaan yli 50 % omalla varainhankinnalla, ja vajaat 50 % se saa avustuksina opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Raha-automaattiyhdistykseltä, kirkkohallitukselta, seurakunnilta sekä eri säätiöiltä ja muilta tukijoilta. Merimieskirkoilla kohdataan vuosittain yli neljännesmiljoona ihmistä.

Toiminta-ajatuksensa mukaan ”Merimieskirkko kohtaa lähimmäisiä ulkomailla, Suomen satamissa ja laivoilla. Toiminnassaan Merimieskirkko rakentaa välittäviä yhteisöjä”. Toimipaikkoja 140-vuotiaalla yhdistyksellä on 12 maassa ja kaikilla merillä. Suomessa merimieskirkot palvelevat Haminassa, Helsingissä, Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Raahessa, Oulussa ja Kemi-Torniossa. Ulkomailla toimintaa on Saksassa, Belgiassa, Luxemburgissa, Hollannissa, Isossa Britanniassa ja Kreikassa. Lisäksi Merimieskirkko harjoittaa matkapappitoimintaa Irlannissa, Puolassa ja Kaakkois-Aasiassa.

http://www.merimieskirkko.fi/ ja http://www.facebook.com/Merimieskirkko

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs