Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Suomalaiset ovat Euroopan aktiivisimpia muuttajia

RE/MAX Finland

Suomalaiset ovat Euroopan aktiivisimpia muuttajia

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2016 klo 09:00
Julkaisija: RE/MAX Finland

RE/MAXin suorittaman tutkimuksen mukaan useimmat eurooppalaiset muuttavat harvoin asunnosta tai talosta toiseen. Keskimäärin eurooppalaiset ovat muuttaneet vain neljä kertaa elämänsä aikana. Tilanne ei ole tämä  vain nuorten keskuudessa – vanhempi sukupolvi (yli 50 vuotiaat) ovat tutkimuksen mukaan muuttaneet keskimäärin vain viisi kertaa. Lähes neljäsosa on pakannut muuttolaatikkonsa yli kuusi kertaa, kun taas 15 prosenttia on muuttanut vain kerran. Ne, jotka asuvat vuokralla, ovat muuttaneet paljon useammin kuin ne, jotka asuvat omistusasunnossa – viisi kertaa verrattuna omistusasunnoissa asuvien kolmeen kertaan.

 “Verrattuna Kanadaan ja Yhdysvaltoihin, joissa muutetaan suhteellisen usein, eurooppalaiset pysyvät yhdessä paikassa kauemmin ja muuttavat vain, jos asumisjärjestelyt muuttuvat – he saavat esimerkiksi uuden työpaikan ja perheenlisäystä”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto. “Kuitenkin eroa näyttää olevan Pohjois-Euroopan sekä Etelä- ja Itä-Euroopan välillä: espanjalaiset, slovakialaiset ja puolalaiset muuttavat keskimäärin kaksi kertaa, mutta suomalaiset, ruotsalaiset ja sveitsiläiset muuttavat kolme kertaa useammin.”

Tutkimus: Kuinka eurooppalaiset elävät ja mitä he haluavat asunnoltaan?

RE/MAX on yli 20 vuoden kokemuksella Euroopan johtava kiinteistönvälitysketju, joka tietää mitä asiakkaat kaikkialla Euroopassa haluavat. RE/MAX teki tammikuussa 2015 tutkimuksen, jossa tutkittiin yli 8000 20–59 vuotiasta henkilöä 16 eri Euroopan maassa (Itävalta, Tšekki, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Italia, Alankomaat, Puola, Portugali, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Turkki ja Iso-Britannia). Verkossa toimiva tutkimuslaitos Marketagent.com suoritti tutkimuksen ja sen tarkoituksena oli selvittää eurooppalaisten ajankohtaiset asumisolosuhteet, sekä odotukset ja toiveet tulevan kodin etsimisessä.

Lähde: At Home in Europe -tutkimus/ RE/MAX Europe / RE/MAX Suomi

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla RE/MAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs