Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Sairaanhoitajan kaksoistutkintohanke on saatu päätökseen

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Sairaanhoitajan kaksoistutkintohanke on saatu päätökseen

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2014 klo 07:00
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

TADD-projekti (Transatlantic Double Degree in Nursing) rakensi sairaanhoitajien kaksoistutkinnon, joka mahdollistaa sairaanhoitajana toimimisen myös USA:ssa. Projektin päätösseminaari pidetään Savonlinnassa 23.-25.6.2014.

Seminaari kokoaa yhteen USA:laisen Washburnin yliopiston, pohjois-irlantilaisen Queen'sin yliopiston, unkarilaisen Szegedin yliopiston ja Mikkelin ammattikorkeakoulun opettajia ja mukana olleita opiskelijoita jakamaan kokemuksiaan vuosien 2009-2014 aikana toteutuneesta sairaanhoitajan kaksoistutkinto-ohjelmasta. Projektin aikana 47 opiskelijaa on suorittanut kaksoistutkinto-opintoja joko EU:ssa tai USA:ssa partnerikouluissa. Kymmeniä opettajia on osallistunut kaksoitutkintokurssien toteuttamiseen ja 21 opettajaa on ollut mukana opettajavaihdoissa.

Seminaaripäivien aikana kuullaan sekä opettajien että opiskelijoiden kokemuksia Double Degree -ohjelmasta ja arvioidaan ohjelman toimivuutta sekä molempien näkökulmasta että kokonaisuudessaan. Projektin tuloksia tullaan hyödyntämään vakiintuneen sairaanhoitajan kaksoistutkinnon luomiseen. Tulevaisuuden työelämä haastaa ammattilaiset kansainvälistymään, mutta myös liikkumaan työn mukana, ja tähän haasteeseen kaksoitutkinnot vastaavat hyvin.

Lisätietoja: Sirkka Erämaa, TADD-hankkeen EU-koordinaattori. Keskiviikkona 25.6. ovat molempien korkeakoulujen presidentit paikalla mahdollisia haastatteluja varten.

puh.040-8420577 , sähköposti: sirkka.eramaa@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs