Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Puoli vuotta maanjäristyksen jälkeen Nepalin kouluissa pelätään talven tuloa

Pelastakaa Lapset ry

Puoli vuotta maanjäristyksen jälkeen Nepalin kouluissa pelätään talven tuloa

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2015 klo 00:15
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Nepalissa lähestyvä talvi muodostaa vakavan uhan lasten koulunkäynnille. Lähes 250 000 lasta käy koulua väliaikaisissa tiloissa, joita ei ole tehty talvenkestäviksi.

Viime huhtikuussa tapahtuneen suuren maanjäristyksen jälkeen Nepaliin rakennettiin lähes kolmetuhatta väliaikaista koulutilaa.

– Tiedämme kuinka tärkeää on saada katastrofista kärsivät lapset takaisin kouluun. Tästä johtuen olimme mukana rakentamassa koululaisille tilapäisiä luokkahuoneita heti maanjäristyksen jälkeen, kertoo Pelastakaa Lasten humanitaarisen avun ohjelmapäällikkö Antti Toivanen.

Pysyvien koulurakennusten jälleenrakennusprosessi on kuitenkin pitkittynyt, joten talveen varautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Pelastakaa Lasten mukaan miljoonalla lapsella ei ole vieläkään pysyvää luokkahuonetta. Lisäksi yli 171 000 lasta tarvitsee yhä tukea opintojen pariin palaamiseen.

– Jotta lapset pysyisivät koulussa ja olisivat suojassa kylmältä säältä edes koulupäivän ajan, meidän on toimittava nopeasti ja muutettava kouluhuoneet talvenkestäviksi. Tähän tarvitaan pikaisesti lisärahoitusta, painottaa Pelastakaa Lasten Nepalin maajohtaja Delailah Borja.

Nepalin vuoristossa ja syrjäseuduilla asuvat perheet tarvitsevat yhä apua myös perustarpeidensa tyydyttämiseen. Ruokaa ei ole saatavilla riittävästi, ja monet perheet ovat joutuneet ottamaan väliaikaisten asumusten rakentamiseen lainaa, jonka takaisinmaksuun heillä ei ole varaa.

– Maanjäristysalueille pitää saada riittävästi koulutettuja teknikkoja ja rakennusmiehiä, jotka osaavat rakentaa turvallisia ja kestäviä rakennuksia, Borja selittää.

Maanjäristys osui pahimmin alueille, joilla Suomen Pelastakaa Lapset on toiminut pitkään. Maanjäristyksen jälkeen järjestö on sopeuttanut toimintaansa ja keskittyy muun muassa katastrofin myötä lisääntyneen lapsikaupan ehkäisyyn sekä omaisuutensa ja toimeentulonsa menettäneiden perheiden tukemiseen.

Suomalaisten tuella Pelastakaa Lapset korjaa ja jälleenrakentaa muun muassa vesihuoltojärjestelmiä ja saniteettitiloja, tarjoaa lapsille psykososiaalista tukea ja työskentelee vanhempien kanssa lasten turvallisuudentunteen palauttamiseksi. Järjestö on myös aloittanut pysyvien koulurakennusten korjaamisen ja uudelleenrakentamisen.

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset on toiminut Nepalissa vuodesta 1976 lähtien ja on alueen suurin lapsen oikeuksia edistävä järjestö. Järjestön hätäapu on tähän mennessä tavoittanut yli puoli miljoonaa ihmistä, joista enemmän kuin 300 000 on lapsia. Maanjäristyksen jälkeen järjestö on rakentanut 600 väliaikaista koulutilaa ja auttanut 70 000 lasta jatkamaan opintojaan.

---

Lisätietoja: Max Holm, tiedottaja, 050 433 1438, max.holm (at) pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs