Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Leena Lehtolaisen ja Krista Kososen Solidaarinen joulutoive auttaa kehitysmaiden naisia

Solidaarisuus

Leena Lehtolaisen ja Krista Kososen Solidaarinen joulutoive auttaa kehitysmaiden naisia

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2012 klo 13:45
Julkaisija: Solidaarisuus

Kirjailija Leena Lehtolainen ja näyttelijä Krista Kosonen toivovat tänä vuonna perinteisten joululahjojen sijaan lahjoituksia kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuuden tueksi. Verkossa toimivan uuden lahjoituspalvelu Jelpin kautta lahjan antaminen on vaivatonta. Joululahjasummilla molemmat taiteilijat haluavat tukea naisten ja tyttöjen koulutusta sekä perheväkivaltaa ehkäisevää työtä Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa

Leena Lehtolainen toteaa tyttöjen ja naisten lukutaidon olevan avainasemassa maapallomme yhteisessä hyvinvoinnissa.

”Koulutus vähentää tietämättömyyttä, lisää naisten mahdollisuuksia työllistyä ja antaa rohkeutta säännöstellä syntyvyyttä”, Lehtolainen tuumaa.

”Minulle joulu on aina ollut antamisen ja jakamisen juhla, joka ei tarvitse tunnelmaansa tavarakuorrutusta, vaan rauhaa ja sisäistä iloa.  Siksi Solidaarisuuden tukeminen on minulle luonteva tapa lisätä omaa ja muiden joulumieltä.”

Krista Kosonen toivoo myös ystäviltään tavaralahjojen sijaan tukea Solidaarisuuden toimintaan:

”Tavaraa on maailmassa liikaa ja useimmat niistä ovat turhia. Aineeton lahja tuottaa iloa sekä antajalle että vastaanottajalle.”

Tasa-arvo on Kososen mukaan asia jonka puolesta pitää taistella: ”Suomessa asiat ovat sillä saralla kohtalaisen hyvin mutta muualla maailmassa tilanne ei todellakaan ole näin.”

Lähetä solidaarinen toiveesi joulupukille


Kuka tahansa voi perustaa Jelpi-palveluun oman keräyssivunsa, jos tavaralahjojen sijaan toivoo tänä jouluna ystäviltään osallistumista Solidaarisuuden tärkeään työhön.

”Jelpi-palvelu toimii uutena sähköisenä kanavana niille, jotka haluavat tukea Solidaarisuuden työtä. Keräyssivun luominen on ilmaista ja sen jakaminen ystäville helppoa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Omat Jelpi-keräyssivut luovat eettisen, hauskan ja sosiaalisen vaihtoehdon joulun turhille tavaravuorille” kertoo Solidaarisuuden varainhankintapäällikkö Jemina Talja.

Solidaarisuus toivoo joulukampanjaan myös lisää tukijoita. Haasta tuttavasi mukaan omalla keräyssivullasi niin rauhoitat joulunajan turhalta lahjastressiltä ja voit yhdessä ystäviesi kanssa antaa kehitysmaiden köyhimmille ihmisille mahdollisuuden parempaan elämään.

Tutustu Solidaarisuuden Jelpi-palveluun sekä Krista Kososen ja Leena Lehtolaisen keräyssivuihin.

Lisätietoja:

Solidaarisuus: varainhankintapäällikkö Jemina Talja p. 050 3071600, jemina.talja@solidaarisuus.fi

Jelpi: toimitusjohtaja Henrik Olkinuora p. 0400 554744, henrik.olkinuora@jelpi.fi

Liitetiedostot

Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä ihmisarvoista työtä ja kestävää toimeentuloa Nicaraguassa, Ugandassa ja Somalimaassa. Solidaarisuus on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö sekä Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs