Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kotkan-Haminan seudulle avattiin uusia liiketoimintamahdollisuuksia Moskovassa

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudulle avattiin uusia liiketoimintamahdollisuuksia Moskovassa

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 14:53
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Yli 50 venäläistä yritysjohtajaa löysi kaksi tuntia aikaa tulla ruuhkista huolimatta 22.4.2015 näyttelijätaloon Moskovan Arbat-kadulle kuulemaan Kotkan-Haminan seudun investointimahdollisuuksista.

”Monet ulkomaiset toimijat ovat vetäytyneet Venäjän markkinoilta, mutta me uskomme, että juuri nyt on otollinen aika kertoa viestiämme. Markkinat avautuvat joka tapauksessa jossain vaiheessa ja näinä aikoina solmitut suhteet ovat vahvoja”, kertoo Sergey Troshkov Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorista. Tilaisuudessa kerrottiin Kotkan-Haminan seudun potentiaalista monella eri sektorilla. Tämä on jo perinteinen tapa Cursorille hankkia uusia seudusta kiinnostuneita yrityksiä ja sijoittajia sekä ylläpitää olemassa olevia suhteita paikallisten yritysten kanssa.

Satamasta logistisena toimipaikkana kertoi kaupallinen johtaja Kyösti Manninen HaminaKotka Satama Oy:stä. Alueen teollisista mahdollisuuksista puhui Cursorilla BusinessMooring -hanketta vetävä Harri Eela. Matkailun ja kaupallisen kehittämisen näkökulmaa valotettiin Kotkan Kantasatama-hankkeella, josta oli kertomassa GVA Sawyerin johtaja Vera A. Setskaya. Kotka Yacht Storen toimintaa puolestaan esitteli toimitusjohtaja Markus Lieppinen. Rahoittajan näkökulmaa toi esille Evli-pankin johtaja Helen Hanttu.

Esitysten jälkeen virisi vilkas keskustelu, jonka aikana solmittiin kontakteja ja tarkennettiin seudun viestiä kiinnostuneille yritysten edustajille. Samaan aikaan Moskovassa pidetyille logistiikka-alan TransRussia-messuille osallistuvien suomalaisyritysten edustajia osallistui myös tapahtumaan. Seutu oli vahvasti esillä myös TransRussia-messuilla.

Kotkan Kantasatama-hanke ensimmäistä kertaa esillä Moskovassa

Kantasatama-hanke on edennyt jo niin pitkälle, että hankkeen vetäjät kertoivat siitä laajasti myös venäläisille talouden, vähittäiskaupan ja kiinteistöalan toimittajille. Tilaisuus pidettiin Suomen suurlähetystössä 22.4.2015 ja sen avasi ministerineuvos Marjo Mäki-Leppilampi. Tapahtumaan osallistui yli 20 toimittajaa mm. Vedomostji Kommersantista ja Gazetta.rusta. Tilaisuudessa esiteltiin Kantasatama yleissuunnitelmaa ja outlet-keskuksen suunnitelmia.

Hanketta luotsaavan GVA Sawyerin johtaja Vera A. Setskaya korosti, että kyseessä ei ole pelkkä rakennushanke, vaan tarkoitus on luoda Kotkaan uusi viihtyisä alue, jossa matkailijat ja asukkaat viihtyvät. Huomiota saivat myös Kotkan kaupunki ja kehittämisyhtiö Cursor, joita hankkeen kehittäjät kiittivät tuesta ja ammattimaisesta otteesta hankkeen eteenpäin viemisessä. Huolimatta tämän hetkisestä talouden alamäestä, venäläiset ovat optimistisia ja uskovat venäläisten matkailuvirtojen volyymin kasvuun lähitulevaisuudessa. Hankkeen tärkeä elementti onkin Kotkan-Haminan seudun ja Kantasataman markkinointi moskovalaisille, joille tällä hetkellä alue on varsin tuntematon matkailukohde. Tilaisuuteen osallistui hankkeen kehittäjän GVA Sawyerin lisäksi Kantasataman arkkitehtuurisesta suunnittelusta vastaava brittiläinen arkkitehtitoimisto AHR.

Seutu esillä kansainvälisillä TransRussia-logistiikkamessuilla Moskovassa 21.–24.4.2015

Cursorin hallinnoima BusinessMooring osallistui vuosittain Moskovassa järjestettäville Transrussia- logistiikkamessuille yhteisellä osastolla HaminaKotka sataman ja kuuden muun seudun yrityksen kanssa. Messut järjestettiin nyt toisen kerran Crocus Expon messualueella, jonne oli kokoontunut runsaasti kansainvälisiä näytteilleasettajia.

Venäjän taloustilanne on selkeästi vaikuttanut suomalaisten osallistumiseen näille messuille, mutta HaminaKotka sataman osasto oli vahvasti mukana aivan kuin edellisinäkin vuosina. ”Venäläiset arvostavat jatkuvuutta ja messuilla tavataan olemassa olevia kontakteja, mutta luodaan myös uusia tuttavuuksia. Silmiinpistävää oli esimerkiksi Viron osastojen näkyvä esiintyminen, joka kertoo heidän uskostaan markkinoiden nousemiseen jossain vaiheessa. Nyt, kun aktiviteetit ovat vähissä, kasvaa paine investointien ja kauppasuhteiden tekemiselle. Siinä vaiheessa kun ’portit aukeavat’ on hyvä olla valmiina”, toteaa Cursorin Harri Eela.

Seudun edustajat tutustuivat myös naapuripaviljongissa pidettyihin kaivosalan messuihin, jossa oli niin ikään suomalaisia yrityksiä mukana esim. Outotec ja Metso. ”Tämä markkina ei suinkaan ole kuollut, vaan investointeja tehdään kaiken aikaa”, kertoi Outotecin edustaja.

Lisätietoja:

Harri Eela, puh. 040 190 2508
myyntijohtaja, Cursor Oy

Sergey Troshkov, puh. 040 190 2561
myyntipäällikkö, vastuualueena Venäjä, Cursor Oy

Kuvat: Sergey Troshkov ja Marina Sorokina.

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs