Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Kirkkoon liittyminen verkossa on nyt entistä nopeampaa ja helpompaa

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkoon liittyminen verkossa on nyt entistä nopeampaa ja helpompaa

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2016 klo 14:33
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkko on uudistanut Liity kirkkoon -verkkopalvelunsa. Palvelun kautta on yksinkertaista ja helppoa liittyä kirkon jäseneksi. Käyttäjä voi tunnistautua palvelussa pankkitunnuksien avulla, jolloin valtaosa tarvittavista liittyjän tiedosta saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

Kirkkoon liittyjän tarvitsee täyttää verkkolomakkeeseen vain puhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa. Tämän jälkeen liittymislomake siirtyy sähköisesti liittyjän seurakuntaan, jossa liittyminen käsitellään.

”Tunnistautuminen pankkitunnuksilla on käytössä monissa palveluissa, ja se on turvallista. Uudistetun palvelun myötä liittymislomakkeen täyttäminen on entistä helpompaa, ja samalla liittymisprosessi nopeutuu kokonaisuudessaan. Aikaisemmin kaikki liittymislomakkeet tulostettiin ja postitettiin paperimuodossa seurakuntiin, joissa varsinainen liittymisen käsittely vasta tapahtui. Toisin on nyt, sillä 15. syyskuuta alkaen liittymisilmoitus on edennyt seurakunnan käsiteltäväksi suoraan verkon kautta”, toteaa projektipäällikkö Katri Meripaasi.

Jos käyttäjällä ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen pankkitunnuksien avulla, hän voi lähettää palvelun kautta seurakuntaan yhteydenottopyynnön, jonka avulla kirkkoon liittyminen voidaan laittaa vireille. Kirkkoon on myös mahdollista liittyä asioimalla seurakunnassa sekä tulostamalla ja täyttämällä verkkolomake ja toimittamalla se oman kotikunnan seurakuntaan.

Palvelun suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tietoturvallisuuteen.

Palvelua kehitetään seuraavaksi siten, että nykyisen suomen- ja ruotsinkielisen käyttöliittymän lisäksi on tulossa myös englanninkielinen versio. Lisäksi palvelua laajennetaan niin, että myös alaikäisten ja ulkomailla asuvien on mahdollista liittyä kirkkoon palvelun kautta.

Palvelu löytyy osoitteesta liitykirkkoon.fi.

Kirkkoon on liittynyt tänä vuonna noin 13 000 henkilöä.

Lisätietoja:
Katri Meripaasi, projektipäällikkö, Kirkkohallitus, p. 050 336 6345, katri.meripaasi@evl.fi 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs