Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ulkomaat » Helvi Sipilä -seminaari New Yorkissa 24.2: Köyhyys suurin este tyttöjen kouluttamiselle

Naisjärjestöjen Keskusliitto

Helvi Sipilä -seminaari New Yorkissa 24.2: Köyhyys suurin este tyttöjen kouluttamiselle

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2011 klo 09:57
Julkaisija: Naisjärjestöjen Keskusliitto

”Koulutus on paras tapa muuttaa maailmaa”, sanoi kansainvälisessä Helvi Sipilä -seminaarissa New Yorkissa torstaina 24.2. puhunut ministeri Stefan Wallin. Seminaarin aiheena oli naisten ja tyttöjen pääsy koulutukseen. Wallin korosti, että hyvä koulutus merkitsee myös parempia työllistymismahdollisuuksia ja parempia ansioita.

YK:n uuden tasa-arvojärjestön UN Womenin apulaisjohtaja Joanne Sandler kysyi, miksi tyttöjen oikeus koulutukseen ei ole vieläkään toteutunut, vaikka kaikki tunnustavat sen tärkeyden. Sandler toi esiin, että tyttöjen kouluttamiseksi on eri puolilla maailmaa hyviä käytäntöjä, joita pitäisi hyödyntää laajemmin. Esimerkiksi koulumaksujen poistamisella ja taloudellisilla kannustimilla on merkittävä vaikutus tyttöjen koulussa pysymiseen.

NNKY-järjestöjen maailmanliiton World YWCAn ohjelmajohtaja Hendrica Okondo sanoi, että köyhyys on suurin este tyttöjen kouluttamiselle. Köyhissä perheissä tyttöjä tarvitaan tekemään naisille perinteisesti kuuluvat kotityöt.

Okondon mukaan kulttuurisilla asenteilla on niin ikään merkittävä vaikutus koulutuksen epätasa-arvoon. Ne näkyvät niin etelässä kuin pohjoisessa tyttöjen ja naisten vähäisenä osallistumisena erityisesti matemaattis-luonnontieteelliseen ja teknilliseen koulutukseen, korosti myös professori Cornelia Boldyreff, joka edusti seminaarissa akateemisten naisten maailmanjärjestöä IFUWia.

Suomen pääkonsulaatissa New Yorkissa pidetty tapahtuma oli järjestyksessä kuudes kansainvälinen Helvi Sipilä -seminaari, joka järjestetään vuosittain YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (CSW, Commission on the Status of Women) kokouksen yhteydessä. Sen järjestivät Suomen Akateemisten Naisten Liitto, Naisjärjestöjen Keskusliitto, Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS, NNKY-liitto ja Suomen UN Women. Seminaarin puheenjohtajana toimi tutkija Leena-Maija Laurén Turun yliopistosta.

Lisätietoja:
Leena Ruusuvuori, pääsihteeri
Naisjärjestöjen Keskusliitto
leena.ruusuvuori@naisjarjestot.fi
p. (09) 494 217

Vuonna 1911 perustettu Naisjärjestöjen Keskusliitto on sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestö ja yhteistyöfoorumi. Keskusliitto yhdistää eri alojen toimijoita tavoitteelliseen työhön tasa-arvoisemman yhteiskunnan aikaansaamiseksi ja on kansainvälisesti aktiivinen toimija. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 62 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli 400 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs